Zaradi slabega vremena so bile prestavljene kar štiri tekme 20. kroga v prvi slovenski nogometni ligi in zadnja je bila odigrana šele sredi tedna. Najboljši igralec drugega spomladanskega kroga po izboru žirije Dnevnika je postal 22-letni napadalec Maribora Luka Zahović, ki je blestel ob zmagi vijoličastih 5:0 na gostovanju v Kranju. V gorenjski prestolnici je dosegel dva zadetka in priigral enajstmetrovko. Njeno izvedbo je velikodušno prepustil soigralcu Janu Mlakarju in se mu tako tudi zahvalil za asistenci za oba gola v Kranju.

Zahović je drugič spomladi postal najboljši igralec kroga, potem ko je največ točk prejel tudi po štajerskem derbiju, ko je za zmago proti Celju dosegel hat-trick. Na skupni lestvici za najboljšega igralca sezone se je povzpel že na peto mesto. Potem ko je bil sin športnega direktorja Maribora večji del jeseni na bolniškem dopustu, saj si je kar dvakrat poškodoval ključnico, je okrevanje in zimski premor očitno izkoristil za pridobivanje moči in krepitev mišične mase, saj je veljal za krhkega in lahkega igralca. Spomladi, ki jo je sicer začel z nekaj zgrešenimi stoodstotnimi priložnostmi, je veliko bolj čvrst in odločen v dvobojih, ohranil pa je občutek za gol in prefinjenost ter predrznost v kazenskem prostoru. Trenutno je pri osmih zadetkih, vse pa je dosegel na zadnjih osmih tekmah, skupno pa je odigral 18 tekem.

Na drugo mesto se je uvrstil igralec Olimpije Nathan Oduwa, strelec edinega gola za zmago Ljubljančanov na težkem gostovanju pri Gorici. Zaradi poškodbe je Anglež nigerijskih korenin že končal sezono. Tretje mesto je zasedel napadalec Maribora Jan Mlakar, zimska okrepitev iz Fiorentine, ki je proti Triglavu dosegel gol in podal kar pri treh zadetkih v Kranju. Točke sta prejela še vezist Olimpije Stefan Savić in napadalec Domžal Lovro Bizjak.