Sojenje zdravniku Ivanu Radanu, ki mu tožilstvo očita štiri umore na smrt bolnih pacientov, poleg tega pa še ponarejanje listin, zlorabo uradnega položaja, neupravičeno slikovno snemanje in omogočanje uživanja prepovedanih drog, se bo očitno le premaknilo z mrtve točke. Sodni senat, ki mu predseduje ljubljanski okrožni sodnik Martin Jančar, je le dočakal dopolnitev izvedenskega mnenja avstrijskega izvedenca dr. Wolfganga Krölla.

Dopolnitev je na sojenju, ki traja že več kot dve leti, lanskega junija zahtevalo tožilstvo, v četrtek pa je sodnik Jančar pojasnil, da je pred dvema dnevoma od Krölla prejel njegovo pisno stališče na 68 straneh. Zdaj ga je treba prevesti iz nemščine. »Nemudoma je bilo predano tolmački in odrejen prevod,« je obrambi in tožilstvu povedal Jančar in dodal, da bo 23. maja Kröll predvidoma tudi prišel na sojenje in bil na voljo za dodatna pojasnila oziroma zaslišanje v zvezi z dopolnjenim izvedenskim mnenjem. Jančar je dodatno pojasnil, da je bil prav tako že neformalno seznanjen s tem, da so v Avstriji na fakulteti za veterino posneli EKG prašičev, ki so jim vbrizgali smrtni odmerek kalija. Kröll je začel omenjati možnost tega eksperimenta, ker se s strokovno pričo tožilstva dr. Matejo Lopuh ni strinjal glede obnašanja srca v primeru smrti zaradi kalija. Sam je trdil, da lahko EKG v tem primeru pokaže le še ravno črto, Lopuhova pa je zatrjevala drugače in se pri tem sklicevala na študije ameriških usmrtitev s kalijem.

Tudi sicer sta Kröll in Lopuhova v marsičem na nasprotnih bregovih, Kröllova stališča pa so za obtoženega Radana v veliki meri razbremenilna. Kaj in kako je Kröll tokrat utemeljil v svojem dopolnilnem mnenju, še ni znano, pričakovati pa je, da je pri svojih stališčih vztrajal, saj je bil do mnenja Lopuhove zelo kritičen. Lopuhova in tožilstvo sta Kröllu po drugi strani očitala, da nekaterih svojih stališč ni podkrepil s strokovno literaturo. Zato je tožilstvo tudi zahtevalo dopolnitev mnenja.