113 za alkohol

Gorenjski policisti so na priključku avtoceste pri Brniku obravnavali voznico, ki je s ceste zapeljala v jarek. Nič nenavadnega, voznica je bila sredi popoldneva pošteno nabrlizgana in v takem stanju ni imela kaj početi na cesti, še dobro, da se je sama zvrnila z nje. So se pa policisti, ki so nesrečnici ponudili alkotest, malce namuzali. Na zaslonu se je namreč pokazala številka 1,13 miligrama na liter izdihanega zraka. Gre kakopak za interventno številko policije. Ženski bo ostala v spominu, tudi če se drugega zaradi alkoholne omame ne bo dobro spominjala. Ker ji jo bodo policisti zapisali tudi na poročilo o prometni nesreči in obvestilo o storjenem prekršku.

Ne se hecat s štajerskimi taksistkami

Ob pol dveh ponoči je 28-letni mariborski taksist pobral 34-letnika, da bi ga prepeljal do Mariborskega otoka. Vožnja je potekala mirno, ko pa je bilo treba plačati storitev, je možakar taksista večkrat udaril v obraz in mu še pobral nekaj deset evrov denarja. To je tako razhudilo šefinjo taksi podjetja, da je šla kar sama v akcijo. Da se bo vozila po Mariboru, dokler hudobca ne najde, pa če traja več dni, je povedala za medije. Štajerski taksisti so se med seboj povezali in sporočali podatke in taksistka je barabo kmalu našla. Kar sam je stopil do njenega taksija, pogumna taksistka pa mu je ponudila brezplačen prevoz, češ da mora narediti ovinek, ker da gre po hčerko. Seveda se mu je zlagala. Pripeljala ga je policistom pred nos. Kapo dol pogumni taksistki ali kot so zapisali policisti: »Angažma taksistov je bil ključen, saj so okoli 4.40 roparja izsledili in ga predali policistom. Ti so ga pridržali in ga bodo kazensko ovadili mariborskemu tožilstvu.«

Postregli so si z železom

Vintarjevec je manjše naselje južno od Litije. Odročen kraj so si za tarčo vzeli nepridipravi, ki se ukvarjajo z zbiranjem in prodajo starega železja. Pripeljali so se do občanke, ženska je z njo govorila in spraševala po starem železju, trije možakarji pa so si kar sami postregli ter iz drvarnice in z dvorišča mirno odnesli železno kolo slamoreznice, večji železni drog in plato za peč. Vse skupaj so natovorili v kombi in se odpeljali. Vendarle pa so imeli malo smole, saj so jih kmalu ustavili policisti in hitro se jim je posvetilo, kakšne zbiralce imajo v postopku. Oškodovanka je železo dobila nazaj, zbiralce pa čaka kazenska ovadba zaradi velike tatvine.

Eden s kijem, drugi z mačeto

Kje so časi, ko so sosedje drug drugemu grozili s pestmi ali v najbolj skrajnem primeru z vilami. Zadnje čase poročamo o sekirah in nožih in ne vem še čem, kakšen od sosedskih sporov se konča z brutalnimi posledicami. No, o ne prav dobrih medsosedskih odnosih so minuli teden poročali primorski policisti. V Pivki je 35-letni možakar soseda napadel z bejzbolsko palico, a je k sreči ostalo le pri grožnjah. V Krkavčah pa je 68-letnik sosedu grozil kar z mačeto. Policisti so mu jo zasegli, sledi pa kazenska ovadba nasilneža za kaznivo dejanje grožnje.

S kalašnikovkami prek Slovenije

Vse sorte robo tovorijo čez Slovenijo. Tale transport je bil še posebej zanimiv, zaznali pa so ga šele italijanski karabinjerji. Pri Gorici so namreč ustavili državljana Bosne in Hercegovine, ki je vozil avto s švicarskimi registrskimi tablicami. Prišel je iz Slovenije. Na avtocesti so ga ustavili v okviru kontrole prometa. Med preiskavo avtomobila so med drugim našli šest kalašnikovk. Policijski organi domnevajo, da gre za prekupčevanje z orožjem v okviru mednarodnega terorizma. Po navedbah italijanske policije naj bi bilo orožje namenjeno v Barcelono.