Lokalni slikar Santiago Barbeito si je za stropno poslikavo dvorane za futsal sposodil Stvarjenje Adama italijanskega renesančnega umetnika Michelangela in njegovo mojstrovino, ki krasi strop kapele v Apostolski palači, uradni rezidenci papeža rimskokatoliške cerkve v Vatikanu.

Kapela slovi po stropnih poslikavah, na katerih je najbolj znamenita prav upodobitev, ko Adam čaka, da sprejme od svojega stvarnika naboj življenjske energije. Bog, ki je ovit v draperijo in ga v zraku podpirajo mladostni angeli, steguje desnico, Adam pa leno leži na zemlji in steguje roko v stik z božjo silo.

Barbeito je na poslikavi, ki po novem krasi strop dvorane v bližini stadiona najbolj priljubljenega argentinskega kluba Boca Juniors, vlogo Adama namenil Messiju, vlogo Boga pa Maradoni, ki proti Messiju steguje desnico.

S tisto slavnejšo »Božjo« levico, s katero si je Maradona pomagal proti Angležem na svetovnem prvenstvu leta 1986 v Mehiki, pa objema »angele« oziroma »apostole« argentinskega nogometa.

Okoli Maradone se tako na poslikavi, s katero je slikar želel upodobiti dolgo tradicijo argentinskega nogometa, gnetejo Sergio Aguero, Mario Kempes, Ricardo Bochini, Gabriel Batistuta, Claudio Caniggia, Juan Roman Riquelme in Ariel Ortega, Messi pa leži na zemlji povsem sam.

Argentinski mediji za zdaj ne poročajo, kakšen odziv na poslikavo je imel v Argentini rojeni papež Frančišek, ki ne skriva svoje velike naklonjenosti nogometu.

»Za nas je naše igrišče naš tempelj, nogometno svetišče, in najlepši možni način, kako častiti nogomet, je, da imamo na stropu fresko, ki je vredna tega templja. Na stropu Sikstinske kapele sta uprizorjena Bog in Adam, na stropu nogometne kapele pa Messi in Maradona,2 je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal trener Sportive Pereyra Ricardo Elsegood.