Osumljenega so ptujski policisti v četrtek pripeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredila pripor.

Policija 27-letnika utemeljeno sumi storitve kaznivega dejanja požiga, on naj bi bil namreč tisti, ki je v ponedeljek okoli 22. ure požgal hlev v Borovcih. V požaru je poginilo tudi več živali, nastalo pa za okoli 25.000 evrov škode.

Poleg tega ga policija sumi poskusa požiga, 14. marca letos v večernih urah naj bi namreč razbil steklo na oknih nenaseljene stanovanjske hiše v Borovcih, nato pa na verandi zanetil ogenj na naloženih oblačilih. Ob gorenju oblačil je zgorela lesena klop in se osmodila stena, s čimer je nastalo za okoli 500 evrov škode.

Med policijsko preiskavo se je izkazalo, da naj bi osumljeni v noči na 17. april zanetil tudi ogenj na zabojnikih za odpadke ob stanovanjskih hišah v Borovcih in s tem povzročil za skoraj 90 evrov škode. Ker pa je komunalno podjetje, lastnik zabojnikov, pred tem prijavo že umaknilo, policija 27-letnika za to kaznivo dejanje ne bo preganjala, so sporočili s Policijske uprave Maribor.