»Resnično se je boril s premišljevanjem o pomenu življenja in sreče,« je v prvem odzivu na smrt glasbenika s pravim imenom Tim Bergling, ki so ga mrtvega našli v omanski prestolnici Maskat, zapisala njegova družina. »Ni mogel več naprej. Želel je poiskati mir,« so pojasnili po navedbah AFP.

Njegova tiskovna predstavnica ni želela potrditi, ali je storil samomor, čeprav so nekateri tuji mediji iz pisma razumeli, da si je Avicii življenje vzel sam.

Policija je že pretekli teden sporočila, da smrt ni bila posledica kaznivega dejanja. Kot so pojasnili, so pridobili vse informacije o smrti in vedo, kaj se je zgodilo, a tega niso razkrili medijem.

Avicii je imel v preteklosti več zdravstvenih težav, med drugim vnetje trebušne slinavke, zaradi česar so mu leta 2014 odstranili žolčnik in slepič. Leta 2016 je naznanil upokojitev, delno tudi zaradi zdravstvenih težav.

»Tim ni bil ustvarjen za mašinerijo, v kateri se je znašel. Bil je občutljiv fant, ki je imel rad svoje oboževalce, a se je izogibal žarometom. Ko je nehal nastopati po turnejah, je želel poiskati ravnovesje v življenju, da bi bil vesel in se ukvarjal s tistim, kar je imel najraje, - glasbo,« je v javnem pismu še zapisala družina.

Avicii je sodeloval s številnimi glasbeniki, med drugim Madonno in skupino Coldplay. Med njegovimi najbolj znanimi skladbami so Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love.