V Londonu so gosti že v deseti minuti ostali z igralcem manj, saj je po drugem rumenem kartonu z igrišča moral Šime Vrsaljko. Že pred tem pa je imel Alexandre Lacazette dve lepi priložnosti, v prvi je zadel vratnico, v drugi pa je njegov strel z glavo obranil Jan Oblak.

V 21. minuti je Oblak preprečil veselje še Dannyju Welbecku, v 37. pa so imeli gosti tudi svojo priložnost, ko je Antoine Griezmann prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je bil David Ospina na mestu.

V 61. minuti je Arsenal povedel, ko je po podaji Jacka Wilsherja z desne strani zadel Lacazette s strelom z glavo. Dvajset minut pozneje je Atletico kljub igralcu manj izenačil, potem ko je Antoine Griezmann s prvim strelom zadel vratarja domačih, odbito žogo pa je poslal pod prečko za 1:1.

V 87. minuti so imeli gostitelji priložnost za novo vodstvo, a se je Oblak, ki je obranil še kar nekaj strelov domačih, znova izkazal po strelu Aarona Ramseyja z glavo.

Na drugi tekmi je Marseille prišel do lepe prednosti proti Salzburgu. V 15. minuti je Florian Thauvin z glavo zadel za 1:0, za 2:0 pa je poskrbel Clinton N'Jie po podaji Dimitrija Payeta v 63. minuti.

Povratni tekmi bosta 3. maja, finale pa 16. maja v Lyonu.