V Adeccu Slovenija bodo strokovnjaki za selekcijo med 700 prijavljenimi iz Slovenije izbrali enega, ki bo že junija ob boku direktorja Adecco Slovenija, Mira Smrekarja, opravljal mesečno prakso na sedežu podjetja in dobil priložnost od blizu spoznati delovanje mednarodnega podjetja.

Najboljši gredo v Zürich

Nato bo 10 talentiranih posameznikov z vsega sveta izbranih za sodelovanje na dodatnem zahtevnem izboru, kjer se bodo potegovali za enomesečno delo z direktorjem celotne Skupine Adecco na sedežu podjetja v Zürichu.

CEO za en mesec je en od projektov, ki udejanja cilj Adecco Group na področju podpore mladim talentom: omogočanje resničnih poslovnih priložnosti in izkušenj, ki jih sicer v procesu šolanja in drugih izobraževanj ni možno pridobiti. Z istim namenom v Adeccu organizirajo tudi »Experience Work Day«, dan, ko uprave in poslovalnice v Skupini Adecco mladim omogočijo vpogled v svoj delovni dan.

Leta 2016 je bila v Sloveniji za najboljšo prepoznana Ana Čuk, diplomantka psihologije, ki se je leta 2016 uvrstila med najboljših deset izmed vseh 54.000 prijavljenih ambicioznih mladih ljudi po vsem svetu. »CEO za en mesec je prav zaradi svoje drugačnosti toliko bolj zanimiv od ostalih priložnosti, ki so na voljo mladim. Hkrati je to pozitivna zgodba, saj Adecco na tak način mladim omogoča prepoznavnost, še bolj pomembno pa je, da jim priznava, da imamo mladi ogromno potenciala in da je upoštevanje našega glasu za mnoga podjetja tudi konkurenčna prednost,« poudarja Ana Čuk, ki je zaposlena v Leku v kadrovskem oddelku Razvoj organizacije in izobraževanje. Študirala je v Veliki Britaniji, kjer je zaključila podiplomski program na področju psihologije. nr