Kot je ob podaji zaključnih besed tožilstva opozoril Ožbolt, je šlo pri obtoženih »za dobro organizirano in strukturirano kriminalno združbo", pri čemer so med postopkom ovrgli vsakršna namigovanja, da gre pri zbranih dokazih za naključja.

Glede delovanja obeh tajnih policijskih sodelavcev - dokazni postopek se je v precejšnji meri opiral na njuni pričanji v zvezi z dogovarjanjem in nakupom prepovedanih drog in njunih posnetkih - je tožilec izpostavil, da tajna sodelavca nista z ničimer spodbujala kriminalnih dejavnosti ter da ni dvoma o verodostojnosti njunih poročil. Prav tako so bili vsi dokazi pridobljeni na zakonit način.

Kot je navedla tožilka Tamara Pahor, so vrh hierarhije kriminalne združbe sestavljali trije bratje Hoxhaj. Valon Hoxhaj je tako kot vodja načrtoval in usklajeval delovanje združbe in to tudi po tem, ko je bil priprt. Shqipron, ki je sicer na begu in so postopek zoper njega izločili, je bil po trditvah tožilstva Valonova desna roka in vezni člen z ostalimi člani združbe, najstarejši brat Dibran pa je od Valona prevzel del vodilnih poslov.

Nadaljevanje procesa v maju

Tožilstvo za skupno devet obtožencev, od katerih je pet v priporu, predlaga skupno slabih 59 let zaporne kazni. Za Valona Hoxhaja je zahtevana enotna zaporna kazen 11 let in osem mesecev zapora, za Dibrana pa sedem let. Za nogometaša Ivico Guberca, v čigar stanovanju naj bi člani združbe hranili del droge, tožilstvo predlaga kazen petih let zapora.

Člani obalne kriminalne združbe, znane pod imenom Kobra, naj bi se preprodajo drog v združbi in prevažanje ilegalnih prebežnikov čez mejo. Sprva je tožilstvo vložilo obtožnice zoper 16 oseb, nekateri pa so ob začetku oz. tekom postopka priznali krivdo. Sojenje je intenzivno potekalo od lanske jeseni.

Proces, v katerem je v kratkem pričakovati tudi razglasitev sodbe, se bo nadaljeval v maju.