»Po koncu tekme ni bilo poskrbljeno za varovanje sodnikov in delegata,« je navedel Rogelj in kot olajševalno okoliščino označil dejstvo, da so za varovanje uradnih oseb po svojih najboljših močeh poskušali poskrbeti nekateri predstavniki kluba. Pri tem je bilo ključno tudi žaljenje sodnikov in grožnje s fizičnim obračunavanjem po koncu tekme, polivanje četrtega sodnika s pivom ter metanje pločevinke v smeri prvega pomočnika sodnika.

»Eno uro po omenjeni tekmi je sodniška ekipa zapuščala stadion, nakar se je en navijač zapodil v smeri sodnikov. Torej ednina in ne množina, ki jo v obrazložitvi večkrat napačno interpretira NZS. Brez fizičnega stika, pirotehnike ali česa podobnega. Brez dvoma je prekršek kluba, da tudi debelo uro po tekmi na svojem mestu ni bilo varnostne službe, a so večji incident preprečili uslužbenci kluba. Ta prekršek pravil vsekakor priznava in sprejema kazen, nenazadnje so tovrstni dogodki ostro proti načelom in prepričanjem tako kluba kot organizirane navijaške skupine Small Faces,« so zapisali v Triglavu.

»Opozarjamo na popolno nesorazmernost kazni, sploh če v okvir vzamemo prekrške in kazni, ki jih je disciplinski sodnik izrekal v aktualni sezoni. Hiter pregled nam daje vedeti, da sta bila največja slovenska kluba ob množičnih kršitvah, nešportnem navijanju, širjenju sovraštva, za vse to naj bi bili krivi tudi mi v tem primeru, množične uporabe pirotehnike in konkretni predkaznovanosti, sankcionirana z vsoto okoli 3000 do 3500 evrov. Kazen izpraznjene tribune za eno tekmo je bila v tej sezoni uporabljena le enkrat.«