Boston se bo za napredovanje v konferenčni finale meril s hokejisti s Floride Tampa Bay Lightning, ki so s 4:1 v zmagah izločili New Jersey Devils. Za Kosmatince je na odločilni tekmi za napredovanje gole zabilo šest različnih igralcev. Jake DeBrusk je prispeval dve gola, med strelce pa so se vpisali še Danton Heinen, Patrice Bergeron, Torey Krug, David Pastrnak in Brad Marchand.

Po dveh tretjinah je bil izid še 4:3 za goste iz Toronta, ki so povedli z dvema zadetkoma Patricka Marleauja ter zadetkoma Travisa Dermotta in Kasperija Kapanena, a se je Boston vrnil v zadnji tretjini, ko so štirikrat ukanili gostujočo obrambo za zmago in napredovanje v polfinale vzhodne konference.

Svoje delo je odlično opravil tudi finski vratar Bostona Tukka Rask, ki je ubranil 20 strelov nasprotnikov, v zadnji tretjini pa v celoti zaklenil vrata. Vratar Toronta Frederik Andersen je imel na svojem računu na koncu 29 obramb, a v zadnji tretjini ni bil kos silovitemu naletu Bostona.

Prvaki iz Pittsburgha, ki so s 4:2 v zmagah dobili serijo proti Philadelphia Flyers, se bodo v drugem konferenčnem polfinalu vzhoda merili z Washington Capitals, ki so s 4:2 izločili Columbus Blue Jackets.