Storilci so z vlamljanjem na različne načine vstopali v objekte, preiskali prostore ter ukradli več različnega orodja in drugih predmetov - več kosilnic, snežne freze, agregat, večji žar in drugo. Prav tako so izvedli večje število oz. serijo vlomov v nenaseljene objekte, predvsem počitniške hiše, tudi na območju Trente v začetku letošnjega leta.

Kradli tudi kosilnice in žage

Storilci so na Bovškem iz objektov odvzeli večje število različnih predmetov - različno ročno in električno orodje, televizor, kosilnico, motorne žage in drugo, ki so jih oškodovanci hranili v objektih, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Policisti in kriminalisti PU Nova Gorica so skupaj s policisti z območja celjske policijske uprave v začetku marca v enem od naselij na Celjskem opravili hišno preiskavo na podlagi sodne odredbe in pri tem našli in zasegli del ukradenih predmetov enega od oškodovancev. Glede na zbrane informacije in opravljeno hišno preiskavo na Celjskem so policisti v nadaljevanju podali pobudo za hišno preiskavo pri dveh osebah na območju PU Ljubljana.

V hišnih preiskavah pri 35- in 52-letnem osumljencu so policisti 8. marca našli in zasegli del ukradenih predmetov, ki so bili odvzeti na Severnem Primorskem, in so jih pripeljali na policijsko postajo Idrija. Glede na zbrana obvestila je pri izvrševanju kaznivih dejanj in nadaljnji prodaji ukradenih predmetov sodelovalo več storilcev.

Nekateri lastniki že prevzeli svoja orodja

Nekaj oškodovancev se je že zglasilo na policijski postaji Idrija in po opravljeni prepoznavi prevzelo del njim ukradenih predmetov. Nekaj predmetov, ki izvirajo iz teh kaznivih dejanj, še vedno hranijo idrijski policisti. Vseh ukradenih predmetov pa niso našli in zasegli, saj so jih osumljenci že prodali.

Policisti bodo oba osumljenca po zaključku preiskave kazensko ovadili na pristojnem državnem tožilstvu zaradi suma storitve več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. Prav tako bodo policisti podali kazensko ovadbo zoper kriminalno združbo, ki je na območju Trente izvršila več vlomov v stanovanjske objekte.