Odbojkarji ACH Volleyja so proslavili svoj 14. zaporedni, skupno pa že 15. naslov državnega prvaka. Tega so osvojili v šampionskem slogu, saj Calcitu Volleyju na vseh treh dvobojih niso prepustili niti niza. Danes so bili spet boljši s 3:0 (17, 16, 20), s čimer so kronali izjemno uspešno sezono, v kateri so dobili prav vse tekme domačega tekmovanja.

Igralci trenerja Zorana Kedačiča so tako na prvi kot drugi tekmi finala dali vedeti, da naslova prvaka tudi letos ne nameravajo predati. Na obeh obračunih so Kamničane odpravili s 3:0, svojim navijačem, čeprav maloštevilnim, pa se tudi danes niso izneverili. Vedeli so, kaj jim prinaša nova zmaga, in temu primerno vstopili v obračun in ekspresno povedli za tri točke. Igralci Calcita Volleyja so si sicer v nadaljevanju priigrali prednost 7:6, kar pa je bilo tudi vse. Ljubljančani so tudi na račun dobrega sprejema – ta se je v prvem setu ustavil pri 80 odstotkih – odgovorili s sedmimi zaporednimi točkami, prav toliko pa je znašalo njihovo vodstvo ob drugem tehničnem odmoru. Do konca niza prednosti niso le zadržali, temveč so jo še nekoliko povečali in po dobrih 20 minutah igre povedli z 1:0.

Hitro je bilo jasno, da od napetega odbojkarskega dvoboja tudi tokrat ne bo nič. Drugi niz je bil namreč preslikava prvega. Nerazpoloženi, utrujeni in od poškodb zdesetkani Kamničani so proti razigranim gostiteljem stik držali le na uvodu, nato pa se je njihov zaostanek iz minute v minuto povečeval. Največji je bil prav ob koncu niza, ki ga je zaključil Diko Purić. Tretji niz je bil tako tudi zadnji, v njem pa se je Calcit v zaključku celo približal na 20:22, za kaj več pa jim je preprosto zmanjkalo moči.

»Fantom moram čestitati za prikazane igre skozi celo sezono. Že dolgo nismo končali sezone brez poraza. Nanizati 33 zmag zapored je res nekaj neverjetnega. Težko reči, kako bo v prihodnje, saj ponovitev tega meji na znanstveno fantastiko,« je po tekmi dejal Zoran Kedačič.

Kot je v zadnjih letih že v navadi, tudi letošnja finalna serija ni vzbudila pretiranega zanimanja domače športne javnosti. Če se gre zanesti na podatke organizatorjev, si je vse tri tekme v živo ogledalo vsega 1250 gledalcev, od tega v dvorani Tivoli zgolj 550.