Današnja tekma med Aluminijem in Krškim bo še zadnja, ki je bila preložena zaradi vremena na začetku spomladanskega dela. Nato se obeta razburljiv mesec dni do konca državnega prvenstva z osmimi krogi v troboju Olimpije, Maribora in Domžal za naslov prvaka ter obstanek.

Aluminij – Krškodanes ob 17. uri, sodnik: Vinčić

Kluba se bosta v štirih dneh pomerila dvakrat. Danes bosta odigrala zaostalo tekmo 20. kroga, v nedeljo pa redni dvoboj 29. kroga. Medtem ko je Krško (29 točk) bolj ali manj že na varnem glede obstanka v ligi, je precej več negotovosti v Kidričevem. Aluminij na osmem mestu (22 točk) ima le štiri točke prednosti pred Ankaranom in šest pred Triglavom, zato danes nujno potrebuje zmago za mirnejše nadaljevanje sezone. Predvsem si želijo čim prej zagotoviti obstanek, da bi se nato lahko čim bolje pripravljali na finale slovenskega pokala z Olimpijo 30. maja v Stožicah. Kidričani so se v soboto v lokalnem derbiju dobro upirali Mariboru in če bodo tudi danes tako motivirani, bodo brez večjih težav osvojili tri točke. Še posebej ker se v ekipo vračata Šme in Štor, ki kot posojena igralca Maribora nista igrala proti vijoličastim. Krčani imajo težave z neučinkovitostjo, saj jeseni najboljši strelec lige Miljan Škrbić spomladi sploh še ni zadel. Ker so razbremenjeni, bodo lahko pokazali všečno igro in dvignili ceno nekaterim igralcem za poletno prodajo. Prednjači Hrvat Tonči Mujan, ki je z desetimi podajami najboljši asistent lige.

Verjetni postavi – Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Zeba, Šme, Jurčević, Petrović, Mensah, Tahiraj, Štor, Nunić. Krško: Zalokar, Hing-Glover, Gorenc, Ejup, Krajcer, Kodelič, Kovačič, Jakolić, Mujan, Mandić, Škrbić. Naš namig: 1.