Da je celjsko višje sodišče zavrnilo Janševo pritožbo, je razvidno iz sklepa sodišča, ki je bil sprejet 28. marca letos. Velenjsko okrajno sodišče je že leta 2016 v pravdni zadevi razsodilo, da je bil Janšev tvit na račun novinarke žaljiv, ter mu naložilo plačilo 6000 evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

Janša je nato želel doseči razveljavitev te sodbe in je na velenjsko okrajno sodišče vložil predlog za vrnitev v prejšnje stanje. Kot je zatrjeval, na tožbo ni odgovoril, ker sodnega pisanja v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil. Če bi mu sodišče ugodilo, bi bila sodba razveljavljena in postopek bi se začel znova. A je Okrajno sodišče v Velenju julija lani takšen predlog zavrnilo, Janša pa je vložil pritožbo na Višje sodišče v Celju. To pa je sedaj pritožbo zoper sklep velenjskega sodišča zavrnilo.

Zaradi istega tvita sodbo dobila tudi novinarka Eugenija Carl

Zaradi istega tvita je Janšo tožila tudi novinarka RTVS Eugenija Carl. Tudi v tem primeru je velenjsko okrajno sodišče v zamudni sodbi ugodilo zahtevi po odškodnini v višini 6000 evrov, Janša pa je nato zahteval vrnitev v prejšnje stanje. Okrajno sodišče je tudi ta predlog zavrnilo, tako da je tudi sodba v primeru Carlove pravnomočna.

Obe novinarki Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko. V njem je marca 2016 zapisal: »Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan.«