»Seveda, tole je res boleče. Vem, da so vsi dali od sebe vse. Če izgubiš na tak način, je res boleče. A vsi smo delali prave stvari, toda imam občutek, da nasprotnikom vse steče. Lažje zadevajo kot mi. Imamo veliko priložnosti, na obeh tekmah smo jih imeli, ampak ne gre. Tako kot na današnji tekmi, trikrat sem že videl plošček v mreži, pa ni bilo gola.«

»Razumem, da so nekateri igralci frustrirani zaradi tega, kako se odvija prvenstvo. Toda takšni občutki nas stanejo preveč, to moramo preprečiti, če želimo ostati v igri. Že na prvi tekmi smo se pogovarjali o tem, da smo sami uničili svojo tekmo. Vedeli smo, da bomo prevladovali, toda če hočemo zadeti, moramo izkoristiti vsako najmanjšo priložnost,« je o čustvih med SP in odnosu z igralci razmišljal selektor.

O tem, kdo je kriv za to, da sta izkupiček dva poraza, pa je ostal nekoliko skrivnosten: »Kot trener nisem zadovoljen, če igralcem ne morem pomagati. Ne vem pa, ali je krivda njihova ali moja, skupaj delamo in skupaj nosimo posledice.«

Slovenska ekipa je pred dvema mesecema zelo dobro igrala na olimpijskih igrah, zdaj je, resda v spremenjeni in nepopolni postavi, povsem neprepoznavna. Kako na to gleda selektor?

»OI so bile lepa izkušnja za vse, toda vprašanje je, ali je bila ta dovolj za vse igralce in trenerski štab. Mislim, da smo pripravljeni na to prvenstvo. Ta stopnja tekmovanja je pač to, kar imamo v tem trenutku in s tem se moramo sprijazniti. Ni izgovorov."

Čeprav je prvi del prvenstva minil ob dveh bolečih porazih, finski strateg gleda naprej. »Osredotočili se bomo na Madžarsko, zdaj je to najbolj pomembno. Mislim, da je morala v ekipi še vedno velika, moja izkušnja s Slovenci je, da bodo igrali do zadnjega. Na tej današnji tekmi so skorajda bili preveč čustveni, fantje bi morali morda ostati bolj mirni v določenih situacijah,« je dejal in priznal, da se s to ekipo, ki jo zdaj vodi, še nikoli ni znašel v podobnem položaju.