Demokrati so soglasno nasprotovali Bridestinu, ki nima nobenih znanstvenih ali inženirskih izkušenj in ni vesoljski profesionalec, kot so bili njegovi predhodniki. V bistvu so mu očitali, da je politik, ki nima pojma o vesolju in ni ustrezen za položaj. Tako je menilo tudi nekaj republikancev, ki so na koncu popustili strankarski disciplini.

Nasa je bila pod začasnim vodstvom od januarja 2017, ko je položaj upravitelja zapustil Charles Bolden. Predsednik ZDA Donald Trump, ki je doslej pozitivno govoril o Nasi in vesoljskih programih, je na položaj predlagal Bridestina. Demokratski senator Bill Nelson iz Floride je dejal, da se je Nasa doslej izognila bridkim strankarskim prepirom, vendar je Trump končal tudi to obdobje.

Senatorka glasovala z deset dni staro hčerjo v naročju

Omahoval je tudi republikanec iz Floride Marco Rubio, a je na koncu popustil, tako kot je bilo tudi v primeru Jeffa Flakea iz Arizone. Ta je glasoval za kandidata šele čisto na koncu, ko so mu kolegi in vlada obljubili, da bo dobil zahtevani sestanek z bodočim državnim sekretarjem Mikom Pompeom glede potovanj na Kubo. Flake jih želi olajšati in je priznal, da še vedno meni, da Bridestine ni ustrezen za položaj.

Ob vseh prepirih in napetostih je glasovanje minilo v prijetnem vzdušju, saj je prvič po porodu prišla glasovat demokratka iz Illinoisa Tammy Duckworth. Vojna veteranka iz Iraka je na invalidskem vozičku ob splošnem aplavzu pripeljala v senat svojo 10-dni staro hči Maile in nemudoma so ju obkrožili predvsem moški kolegi obeh strank, od katerih je bilo nekaj časa slišati le še pohvale na račun ljubkega dojenčka.

Senat je pred dnevi spremenil svoja stara pravila in je zaradi Duckworthove dovolil dostop na senatna tla otrokom do enega leta starosti. Senatorka je obljubila, da bo otroka vzela s seboj le, ko ne bo druge izbire, na primer, ko se bo kakšno glasovanje zavleklo globoko v noč.