Ker je občina Bled na javnem razpisu Ekosklada lani pridobila nepovratna sredstva za postavitev polnilnic za električna vozila, bo te zdaj v sodelovanju s ponudniki lokacij namestila na različna parkirišča, sporočajo z Bleda. Tako bo že predvidoma do konca maja na voljo kar 18 polnilnic za avtomobile in druga električna vozila. Za deset med njimi je, kot so dodali, finančno poskrbel Ekosklad.

Medtem ko so obstoječe polnilnice že nameščene pri hotelih Krim, Astoria in Rikli Balance, v Garden Villageu in v garaži stavbe Triglavskega narodnega parka, bodo letos nove polnilnice namestili pri hotelih Jelovica, Toplice, Park, Triglav, Ribno in Lovec, v kampu Bled, pri vrtcu in infocentru Triglavska roža ter na novem bencinskem servisu na Selišah.

Od sredine aprila so na štirih postajah ponovno na voljo tudi kolesa v sistemu avtomatizirane izposoje. Na kolo lahko sedete pri infocentru Triglavska roža, v kampu, pred domom krajanov Zasip in v Zadružnem domu Ribno. Skupaj je, kot so prešteli na Bledu, na voljo osem električnih in 16 navadnih koles. Za tiste, ki blejskega sistema izposoje še ne poznajo, so pripravili posebno uvajanje. Pred infocentrom Triglavska roža Bled se o tem lahko poučite v sredo, 9. maja, ob 11. uri. pe