Če so ljubitelji odbojke lani lahko uživali v kar petih finalnih obračunih med najboljšima slovenskima ekipama, vse kaže, da bodo letos nekoliko prikrajšani. Glede na to, da Calcit Volley v letošnjem finalu še ni osvojil niza, kaj šele dosegel zmago, obstaja zelo velika verjetnost, da bo odločitev o naslovu prvaka padla že danes. Želja Kamničanov je, da bi serijo podaljšali vsaj do četrtka, ko bi lahko spet računali na prednost domačega igrišča in podporo svojih navijačev. A po prikazanem na prvih dveh tekmah se zdi, da so pred skoraj nemogočo nalogo.

Dejstvo je, da pri Calcitu Volleyju v finalu primanjkuje svežine, kar je bržkone posledica tudi številnih poškodb, ki ekipo pestijo že vso sezono. »V letošnji sezoni imamo resnično neverjetno smolo s poškodbami, saj so bile le redke tekme, na katerih smo lahko nastopili v polni zasedbi,« je pred tretjo tekmo finala priznal Sašo Štalekar. Sicer kar 214 centimetrov visokemu blokerju Calcita tudi ni uspelo ubežati zdravstvenim težavam. »V ekipo sem se praktično vrnil šele v polfinalu končnice, tako da zagotovo nisem v želeni formi. Za nameček zdaj kar naenkrat nimamo več veliko zamenjav, saj se je na prvi polfinalni tekmi v Kanalu poškodoval še Radoslav Gil, posledica vseh teh poškodb pa je, da tudi treningi niso bili kakovostni,« je razmišljal 21-letnik.

Težave tekmeca so voda na mlin ACH Volleyju, ki je po prikazanem na prvih finalnih dvobojih letos za razred boljše moštvo od kamniškega. Ljubljančani so do obeh zmag prišli zasluženo, saj so dominirali v praktično vseh elementih odbojkarske igre. Če k temu dodamo še prazen zdravniški karton in daljšo ter kakovostnejšo klop, se zdi njihovo slavje drevi neizbežno. »Naš cilj je, da ostanemo osredotočeni in ne povzročamo evforije. Ne razmišljamo o osvojitvi lovorike, temveč o tem, kako bomo na tekmi osvajali točke. Naslova ne prinašata dve zmagi, temveč tri. Dobro vemo, kaj moramo storiti,« pa je pred tekmo povedal trener ACH Volleyja Zoran Kedačič.