V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija.

V sredo bo povečini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa se bo čez dan zmerno pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik. V četrtek bo oblačnost naraščala, še bo pihal jugozahodni veter. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa pričele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in nevihte.

Vremenska slika: V Sredozemlju in delu zahodne Evrope še vztraja območje visokega zračnega tlaka, prek severne polovice Evrope pa se pomikajo vremenske motnje, ki delno vplivajo tudi na vreme pri nas. Z vetrovi zahodnih smeri nad naše kraje doteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V torek bo sprva spremenljivo oblačno, pas krajevnih padavin se bo iznad Avstrije v dopoldanskem času pomikal proti jugu. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter. Popoldne se bo od severa povsod delno razjasnilo.