Zasedba na tekmovanju bo res številčna, poleg 13 slovenskih reprezentantov bo na tatamijih dvorane kongresnega centra na sejmišču v Tel Avivu skupaj nastopilo 375 borcev iz 44 držav.

Ženski del slovenske ekipe sestavljajo Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov, Anja Štangar v kategoriji do 52, Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov. V kategoriji do 63 kilogramov bo nastopila olimpijska in evropska prvakinja Tina Trstenjak, poleg nje bo v isti kategoriji nastopila še Andreja Leški. Anka Pogačnik bo tekmovala v kategoriji do 70 kilogramov, Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov in Ana Velenšek v kategoriji nad 78 kilogramov.

Na lanskem prvenstvu je Slovenija osvojila dve kolajni, Adrian Gomboc je bil srebrn, Trstenjakova pa je osvojila naslov evropske prvakinje, in je tudi olimpijska prvakinja in tako prvo ime slovenske ekipe. »Trenirala sem po programu trenerja Marjana Fabjana, opravili smo veliko priprav, veliko trenirali, želim nastopiti po najboljših močeh. Nasprotnice me dobro poznajo, tudi jaz njih, skrivalnic ni. Treba bo dati vse od sebe,« je pred prvenstvom dejala Trstenjakova.

V moški konkurenci bodo Slovenijo zastopali Matjaž Trbovc v kategoriji do 60 kilogramov, Adrian Gomboc in Andraž Jereb v kategoriji do 66 kilogramov, Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov in Vito Dragič v kategoriji nad 100 kilogramov.

Visoka pričakovanja ima do svojih varovank in varovancev tudi strokovni direktor ekipe Marjan Fabjan: »Po dolgem času bo na prvenstvo odpotovala res številčna ekipa. Judoisti so se pripravljali po klubih in individualno, ta sistem je že doslej dajal rezultate. Vsi so zdravi, pri nas v Sankakuju smo imeli nekaj težav, saj smo na pripravah na Rogli vsi zboleli, a tako kot je zdaj, je v redu. Ne smemo skrivati, da so vsi tukaj dobri tekmovalci, ki so že osvajali kolajne na največjih tekmah.«