Najstarejša in najuglednejša ardenska kolesarska klasika na svetu 104. Liege–Bastogne–Liege je minila brez udeležbe slovenskega kolesarja. Nadaljevala se je spomladanska prevlada ekipe Quick-Step – tokrat je zmagal Luksemburžan Bob Jungels. Z napadom je v zadnjih 20 kilometrih kril hrbet favoritu Julianu Alaphilippu, zmagovalcu sredine Valonske puščice, in uspešno ubežal do ciljne črte v Ansu. Za slovensko udeležbo so na ženski različici poskrbele kolesarke BTC City Ljubljana, ki so zadnji dve dirki svetovne serije končale med deseterico. Eugenija Bujak je bila tokrat 18. Na cesto sta se prav za to belgijsko preizkušnjo vrnili poškodovani Polona Batagelj (40. mesto) in Urška Pintar (70. mesto).

Ekipa športnega direktorja Gorazda Štanglja Bahrain Merida je brez napake dokončala misijo na dirki Po Hrvaški s skupno zmago Belorusa Konstantsina Siutsoua. Vodstvo je prevzel v najtežji etapi med tednom s ciljem na Biokovo in ga zadržal tudi ob izdatni pomoči Domna Novaka, ki je vozil Nibalijevo startno številko ena in končal na skupnem desetem mestu, ter borbenega Mateja Mohoriča. Ta je imel ob Janu Tratniku (CCC Sprandi) in Žigi Ručigaju (Ljubljana Gusto) priložnost, da bi si privozil prestižno etapno zmago zadnji dan v zagrebški prestolnici, a so bili premalo enotni in pozorni na ubežnika iz italijanske ekipe Bardiani. Borbeni Mohorič je edini vrtel pedale na vso moč do ciljne črte (7. mesto) in bil najvišje uvrščen Slovenec dneva na Trgu sv. Marka. Glede na dirko posebne kategorije UCI so v ekipi Adria Mobil zelo zadovoljni tudi s četrtim mestom veterana Radoslava Rogine. Varaždinec je bil edini med deseterico iz nizkoproračunskih kontinentalnih ekip.

Mladi up iz ekipe Ljubljana Gusto Tadej Pogačar je dirko Po Hrvaški končal na 13. mestu, tretji med mladimi do 23 let. »Po etapi na Biokovo sem bil malo razočaran, a sem popravil vtis v soboto na Učko. Škoda, ker nismo ujeli ubežnikov. Peto mesto na Učko mi vseeno veliko pomeni,« je pripomnil, potem ko je v sobotni kraljevski etapi kot najhitrejši iz glavne skupine le za 24 sekund zaostal za etapnim zmagovalcem Mauelom Boarom iz Štangljeve zasedbe.