V slovenskem pokalu za moške nič novega – znova, že sedmič zapored, so na vrhu rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so za svojo skupno 21. pokalno lovoriko danes v Ljutomeru premagali Krko s 40:33.

Čeprav so začeli malce ležerno in zaostali z 1:3, pa njihova zmaga nikdar ni bila zares ogrožena. Večji del prvega polčasa so tako držali razliko okrog štirih golov, le proti koncu so malce zaspali in Krki dopustili, da se je približala na gol (16:17), podobno pa je bilo tudi sredi drugega polčasa. Takrat so v 45. minuti, za tem, ko so le nekaj trenutkov pred tem že zaostajali s šestimi goli, Novomeščani spet ujeli priključek (28:29), le gol razlike pa je bil tudi še samo devet minut pred koncem (32:33). A od napete končnice, po kateri je za hip zadišalo, vseeno ni bilo nič. Celjani so namreč znova stopili na plin, Krki do konca tekme pustili, da je dosegla le še en gol, in z delnim izidom 8:0 odločili zmagovalca.

»Pričakovali smo tako tekmo in tekaško igro Krke, ki je bila neobremenjena, saj je z uvrstitvijo v finale dosegla največji uspeh v pokalnem tekmovanju. Vseeno nam je nasprotnik povzročil kar nekaj problemov. Padlo je veliko zadetkov, oboji smo veliko tekli, a mislim, da smo bili v vseh elementih igre boljši ter zasluženo zmagali,« je bil po tekmi zadovoljen trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše, njegov kolega na klopi Krke Mirko Skoko pa je dodal: »Razlika ni realna, saj smo deset minut pred koncem zaostajali le za en gol. Morda nam je danes zmanjkala kakšna obramba več, ki bi jo potrebovali, če bi želeli premagati tako kakovostnega nasprotnika. Iz sebe smo dali vso energijo, ki nam je ostala s tekme proti moštvu Jeruzalem Ormož, pri čemer sta Okleščen in Papež igrala rahlo poškodovana.«

Tretjega mesta na sklepnem turnirju najboljše četverice so se veselili rokometaši Jeruzalema Ormož, ki so na tekmi poražencev sobotnih polfinalnih obračunov premagali Koper 2013 z 32:28. A če bi kdo pomislil, da je šlo bolj za tekmo revijalnega značaja, bi se pošteno zmotil, saj se je na igrišču kar nekajkrat pošteno zaiskrilo, pa čeprav so ormoški rokometaši vodili od prve do zadnje minute. Koprčani so se na vsega gol zaostanka (18:19) približali v 38. minuti, več pa niso zmogli. Zmagovalec je bil tako odločen že nekaj minut pred koncem, ko je razlika znašala sedem golov (31:24).

Za najboljšega igralca pokalnega turnirja je bil sicer izbran Jernej Papež (Krka), najboljši vratar je bil Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), najboljši strelec pa Rok Žuran (Jeruzalem Ormož) z 22 goli.