Ljubljanski odbojkarji so se po zmagi pred domačimi gledalci uspeha veselili tudi na povratni tekmi v Kamniku in so tako na pragu osvojitve 15. naslova slovenskega prvaka. Znova so bili zelo prepričljivi, saj so gostitelje zopet ugnali z izidom 3:0 (20, 22, 18). Z izjemo nekaj črnih minut je ACH Volley gostitelje nadigral v pravzaprav vseh elementih odbojkarske igre, še posebej izstopajoča pa je bila njihova igra v bloku. V njej sta blestela Diko Purić in nekdanji Kamničan Matic Videčnik, ki sta zbrala po pet blokov, dobro predstavo pa kronala še z dvanajstimi doseženimi točkami.

Tudi nekajdnevni premor in prednost domačega igrišča odbojkarjem Calcita Volleyja nista pomagala, da bi se tekmecu resneje zoperstavili in se mu dostojneje upirali. Podobno kot na prvi tekmi so v uvodnem nizu korak z Ljubljančani držali le do drugega tehničnega odmora, nato pa popustili in nasprotniku dovolili, da je dosegel pet zaporednih točk in povedel z 1:0.

Nekoliko bolj zanimivo in izenačeno je bilo nadaljevanje, za kar je bil najbolj zaslužen zlasti ACH Volley, v igro katerega pa se je po dobrem začetku prikradla manjša kriza. V njegovih vrstah je imel slab dan Dmitrij Babkov, ki je imel nemalo težav pri sprejemu, zato je Ukrajinca na igrišču zamenjal izkušeni Matija Pleško. Po prihodu nekdanjega slovenskega odbojkarskega reprezentanta na igrišče je igra gostov znova stekla. V končnici so odigrali brez napak in dobili tudi drugi del.

Kanček upanja na osvojitev niza je domačim navijačem ponudil tretji set, saj sta bila nasprotnika dolgo poravnana (15:16). A nato je na servisno črto prišel Videčnik in soigralcem zagotovil kar devet zaključnih žog. Prvi dve so sicer zapravili, a je nato tretjo le izkoristil Jan Pokeršnik, ki je bil s 16 točkami tudi najučinkovitejši igralec svoje ekipe.

»Vsekakor sem zadovoljen, saj smo zmagali s 3:0. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, ne pa najboljše. Vem, da je tako pri nas kot pri Kamniku še precej prostora za napredek. Pred nami je še ena tekma, cilj pa le en – zmaga,« je po tekmi dejal Diko Purić. Da je bila zmaga ACH Volleyja več kot zaslužena, je po tekmi priznal tudi trener Calcita Gašper Ribič. »Moramo biti realni in priznati, da je v tem trenutku ACH Volley boljši od nas. Sicer smo odigrali malenkost bolje kot na prvi tekmi, a še vedno preslabo za razpoložene Ljubljančane, ki so bili boljši v bloku, na servisu pa takrat, ko je to najbolj štelo. V torek upam na boljšo igro. Videli bomo, ali bo to dovolj.«

V soboto se je sicer zaključil dvoboj za tretje mesto v državnem prvenstvu. Zmage v malem finalu so se veselili odbojkarji Salonita Anhovo, ki so na povratni tekmi v Murski Soboti še drugič premagali Panvito Pomgrad. Primorci so tekmo dobili po petih odigranih nizih s 3:2 (-15, 19, 24, -21, 14).