Po treh zaporednih gostovanjih, na katerih so vpisali le eno zmago, so se košarkarji Krke vrnili v dvorano Leona Štuklja in v derbiju desetega kroga lige Nova KBM za prvaka četrtič v petih tekmah te sezone izgubili proti Petrolu Olimpiji. Ljubljančani so se z osmo zmago, peto v zadnjih šestih tekmah, utrdili na vrhu razpredelnice, Novomeščani (6-4) pa bodo morali na potrditev mesta v polfinalu počakati še nekaj krogov.

Zanimiva in razgibana tekma je epilog doživela šele v zadnji četrtini, v kateri so gostje pokazali več želje, ekipnega duha in imeli več razpoloženih igralcev. Jordan Morgan je zbral 16 točk (11 skokov), po dvanajst sta jih dodala Robert McCarron in Mirza Begić, osem pa Gregor Hrovat (10 podaj) in Domen Lorbek, ki sta skupaj trojke metala 3:16, ter Devin Oliver, ki je v zaključku tekme zadel dve trojki za potrditev dveh točk.

Krka je imela v prvem polčasu zelo razpoloženega Marka Jošila (12 točk, 10 skokov, 4 podaje v 1/2), zato je bila v vodstvu več časa kot Petrol Olimpija, a njegovemu končnemu učinku 22 točk, 14 skokov, 5 podaj ostali domači košarkarji niso sledili. Tako Krka v zadnjih šestih minutah ob zgolj vložkih posameznikov ni zadržala vodstva s 65:60. Ljubljančani so naredili delni izid 15:1 in še pred zaključkom rešili vprašanje zmagovalca.

V naslednjem krogu (25. 4.) bo Krka gostovala v Rogaški Slatini, Petrol Olimpija pa se bo v dvorani Tivoli pomerila s Helios Suns.