Enaintridesetletni Nadal je v polfinalu premagal Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:4 in 6:1, Nishikori pa je bil v treh nizih 3:6, 6:3, 6:4 boljši od Nemca Alexandra Zvereva.

Nadal se bo hkrati potegoval za 31. naslov na turnirjih masters, kar bi bil nov rekord med vsemi igralci. Španec je na pesku dobil 34 zaporednih nizov, ta teden v Monaku pa je v štirih dvobojih izgubil le šestnajst iger. Med njegovimi žrtvami je bil v drugem krogu tudi Aljaž Bedene (6:1, 6:3).

Finale 5,2 milijona evrov vrednega turnirja bo v nedeljo ob 14.30.

V pokalu Fed po prvem dnevu v Franciji 1:1, v Stuttgartu 0:2 za Češko

Po prvem dnevu polfinalnih bojev v teniškem pokalu Fed Čehinje vodijo z 2:0 na gostovanju v Nemčiji, izid med Francijo in ZDA v Aix-en-Provencu pa je 1:1.

Češka je na dobri poti, da se šestič v zadnjih osmih letih uvrsti v finale pokala Fed. V vseh petih dosedanjih primerih so se Čehinje nato prebile do naslova. Petra Kvitova in Karolina Pliškova sta suvereno opravili svoji nalogi; prva je s 6:3, 6:2 premagala Julio Goerges, Pliškova pa je bila s 7:5 in 6:3 boljša od Angelique Kerber. Odločilno tretjo točko lahko Češki v nedeljo prva prinese Pliškova, ki se bo v uvodni partiji pomerila z Julijo Goerges.

Bolj napeto je na dvoboju med Francijo in branilkami naslova Američankami. Povedle so gostje, potem ko je Sloane Stephens s 7:6 in 7:5 premagala Pauline Parmentier, za izenačenje pa je poskrbela Kristina Mladenovic z zmago nad Coco Vandeweghe z 1:6, 6:3 in 6:2.