Gostitelj zadnjega dejanja 27. pokalnega tekmovanja je Jeruzalem Ormož, a četverica ne bo igrala v njegovi dvorani na Hardeku. Dvorano v Ormožu prenavljajo, zato bo sklepni turnir gostil Ljutomer. V Prlekiji se bosta v prvem polfinalu udarila Ormož in Krka, gostitelji, ki so letos ostali brez igranja v končnici za prvaka v slovenski ligi, pa bodo želeli sezono popraviti v pokalu. »Na žrebu polfinalnih parov je bila moja edina želja, da se izognemo Celjanom. Krka je težak tekmec, vendar imamo prednost domačega igrišča in napadamo največji uspeh v zgodovini kluba. Dvorana bo seveda polna, vzdušje na tribunah fantastično, zato upam na uspeh,« se nadeja trener Saša Prapotnik.

Krka je v rednem delu slovenske lige osvojila četrto mesto, ki je še kot zadnje prinašalo nastop v končnici za prvaka. Medtem ko je Ormož na zadnjih dveh pokalnih tekmah izločil dva prvoligaša (v osmini finala Loko, v četrtfinalu Gorenje), je Krka po zmagi proti Trimu izločila v četrtfinalu Mokerc-Ig iz 1. B lige. »V tej sezoni se je že večkrat pokazalo, da je vsaka ekipa premagljiva, v zadnjem času tudi celjska. Igramo proti gostiteljem, ki so doma vedno dobri in bodo še dodatno motivirani. Kljub temu so možnosti v odstotkih 50:50, Ormožani pa bodo zaradi domačega igrišča pod večjim pritiskom,« meni Krkin trener Mirko Skoko.

Polfinale Ormož – Krka bo le predigra dvoboju največjih favoritov v Ljutomeru, Celja in Kopra. Pomerila se bosta kluba, ki sta v zadnjih 12 letih pobrala vse lovorike: Štajerci devet, Primorci (še kot Cimos) tri. V zadnjih šestih sezonah so Celjani pobrali vse pokalne naslove, trener Branko Tamše pa želi nadaljevati neverjeten niz uspehov – odkar je decembra 2013 sedel na klop pivovarjev, je osvojil vse domače lovorike (prvenstvo, pokal, superpokal): »Dobili smo težkega nasprotnika, vsaj na papirju najtežjega med tremi možnimi. Koprčani bodo lahko igrali neobremenjeno, toda mi bomo naredili vse za preboj v finale. In da potem v finalu izpolnimo cilj, ki smo si ga zastavili pred sezono – osvojitev pokala.«

Koper je zadnje čase v odlični formi (tri zmage in remi na štirih tekmah v končnici za prvaka), trener Veselin Vujović pa napoveduje: »Vsi imajo Celjane za favorite in vsi so se jim želeli izogniti že v polfinalu. Toda nekdo mora igrati proti njim, in če želiš osvojiti pokal, jih moraš premagati – v polfinalu ali finalu. Celje je favorit, a nikakor ne gre za ekipo, ki bi bila nepremagljiva. Nimamo nobenega rezultatskega pritiska, imamo pa svoje možnosti in adute, zato se ne bomo vnaprej vdali.« Zaradi (pre)visokih cen vstopnic (danes vsaka tekma po 10 evrov, jutri obe skupaj 25) sta navijaški skupini iz Celja (Florijani) in Kopra (Dvanajsti Kopra) napovedali bojkot ogleda tekem.