Če gre sklepati po predstavi na prvi finalni tekmi, Calcit Volley danes nima realnih možnosti za poravnavo izida v zmagah na 1:1. Igralci trenerja Gašperja Ribiča so bili v ljubljanski dvorani Tivoli brez možnosti za uspeh, vsaj delno so se upirali tekmecu zgolj v prvem od vsega treh odigranih nizov. »Zgolj en dan premora je bil premalo, da bi se lahko v miru pripravili na prvi finalni obračun z Ljubljančani,« je po četrti tekmi v šestih dneh v torek potožil Gašper Ribič in obljubil, da bo njegova ekipa pred svojimi navijači odigrala bistveno bolje in pokazala svoj pravi obraz.

Da znajo igrati dobro odbojko, so Kamničani letos že dokazali v polfinalu srednjeevropske lige, ko so ACH Volley premagali s 3:1, kar pa je tudi edina zmaga nad ljubljansko zasedbo v letošnji sezoni. »V Pliberku smo dokazali, da je ACH Volley premagljiv, vendar bomo morali prikazati vrhunsko igro, kajti nihče nam ne bo podaril zmage. Verjamem, da lahko izenačimo izid v zmagah,« je prepričan sprejemalec Jure Okroglič, ki je na prvi tekmi dosegel šest od skupno 54 točk Calcita Volleyja. »V primerjavi s prvo tekmo bomo morali v svoji igri popraviti vse, najbolj pomembno pa bo, da bomo spočiti. To je tisto, kar si najbolj želimo,« še dodaja 21-letnik, ki je eden od štirih Kamničanov, ki se je v začetku tedna znašel na pomlajenem seznamu selektorja slovenske moške reprezentance Slobodana Kovača. Ob njem bo novinec v slovenski izbrani vrsti še en član Calcita, in sicer Primož Vidmar, medtem ko sta Klemen Hribar in Sašo Štalekar že nosila dres članske reprezentance.

Če Kamničani upajo na zmago, so v taboru ACH Volleyja o njej prepričani. Trener Ljubljančanov Zoran Kedačič se sicer zaveda, da v slovenskem prvenstvu bržkone ni zahtevnejšega gostovanja kot prav to v Kamniku, a sodeč po samozavestnem nastopu po torkovi zmagi o uspehu ne dvomi. »Na začetku sezone smo dobro selekcionirali ekipo. Imamo široko klop – kar 14 igralcev, zato lahko že celo sezono rotiramo igralce. Tudi zaradi tega smo pred tekmecem v veliki prednosti, saj lahko v postavo uvrstim kogar koli in bomo še vedno zmagali. Vseeno pred drugo tekmo ni potrebe po menjavah,« meni Zoran Kedačič, ki kot enega glavnih motivov v finalu navaja tudi željo, da domače prvenstvo z moštvom sklene neporažen. »To ni le cilj ekipe, temveč tudi moj osebni cilj. Če v športu garaš in se boriš ter si v vrhunskem klubu, moraš stremeti k temu, da si najboljši. Če se prav spomnim, je že šest let od tega, ko je ACH Volley prvenstvo nazadnje zaključil neporažen,« še pravi Kedačič.