Celoten dogodek je organiziral Ryan Murphy, ustvarjalec veliko priljubljenih televizijskih nadaljevank, vključno z Glee, kjer je Gwyneth srečala svojega bodočega moža Brada Falchuka. Navzoči so zabavo opisali kot »zabavo v stilu glamurja starega Hollywooda«. Na njej so bili med 400 gosti vsi pomembneži: Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Julia Roberts, Demi Moore, Reese Witherspoon, Kate Hudson in drugi. Da bi bil sobotni dogodek kaj lahko poroka, so menili tudi zato, ker je zaročenka skupaj z dvanajstimi najboljšimi prijateljicami v zasebnem letalu Cameron Diaz nekaj dni prej odletela v Mehiko na dekliščino, kjer so se zabavale v hotelu Four Seasons Costa Palmas v kraju Cabo.

Takrat je novinarjem razlagala, da se strašansko veseli poroke, saj nikoli v življenju ni imela velike svatbe, ter da se »pri 45 letih počuti kot bi bila stara 21 let«. Z bivšim možem Chrisom Martinom sta se poročila skrivaj. Zato mnogi menijo, da je bila tudi tokratna zaroka v resnici poročno slavje.

Igralka in gurujka zdravega življenja je dan po zabavi na instagramu objavila zahvalo vsem, ki so prišli, hip zatem pa še svojo fotografijo ob ogledalu v spalnici, tako da se vidi razmetana postelja, s pripisom: »Dan potem.«