Bilo je na Bahamih, medtem ko so snemali delfine. »David je bil na leseni ploščadi za čolnom, ravno se je hotel še enkrat potopiti, ko je ploščad zadel velik val in jo prevrnil. Tega nikoli ne bom pozabil: David je bil nezavesten in vse naokoli je bila kri. Pomislil sem, da nikakor ne želim v svoj življenjepis zapisati, da sem ubil Davida Attenborougha,« je dejal za Radio Times. To se je zgodilo pred 25 leti, na srečo si je gospod po poškodbi popolnoma opomogel.

Tako da se je lahko pred dvema tednoma sprehajal s kraljico Elizabeto II. in snemal oddajo o kraljevskih vrtovih. Medtem ju je preletel helikopter in kraljica se je pošalila: »Zakaj te stvari vedno letijo nad glavami, kadar se želimo pogovarjati? Zveni kot predsednik Trump ali predsednik Obama.«

Oddaje Davida Attenborougha so na poseben način počastili tudi znanstveniki londonskega univerzitetnega kolidža UCL. Enega izmed planktonov, ki so jih nedavno našli v južnih morjih, so poimenovali po oddaji Modri planet. Tako se uradno imenuje Syracosphaera azureaplaneta, v čast »prvi prirodoslovni seriji, ki je podrobno prikazala oceane«, so zapisali znanstveniki. Ko so plankton pod mikroskopom pokazali Davidu Attenboroughu, je dejal, da »ni prepričan o všečnosti, a je fascinanten«.