Tako ga je pred dnevi v intervjuju ob predstavitvi filmskega festivala Tribeca, ki ga je ustanovil leta 2002, poimenoval norec. Natančneje: »Državo vodi norec, ki resnice ne bi prepoznal niti, če bi bila napisana v vedru njegovih najljubših ocvrtih piščancev.« Nato pa je Trumpa opisal še kot »našega nizkotnega šefa«. De Niro v televizijskem šovu Saturday Night Live igra preiskovalca Trumpovih ruskih poslov Roberta Muellerja.

Kot je dejal igralec, bi bil njegov najljubši scenarij ta, da bi zaslišal Trumpa, ga aretiral in strpal v ječo. Ljudi je tudi pozval, naj kar se da na glas govorijo proti trenutnemu predsedniku: »Še in še in še moramo govoriti. Ta tip, ta vlada – to je preprosto neverjetno. Mora se končati.«

De Niro je že prej večkrat ozmerjal Trumpa. Imenoval ga je »zajeban idiot«, »posran umetnik«, »omejen rasist«. Dejal je tudi, da si ga želi klofniti in da je edina dobra novica v zvezi s Trumpom ta, da se bo verjetno potopil kar sam.

Igralec je še z eno potezo pokazal svoj aktivizem. Javno je objavil opravičilo, ki naj bi ga starši poslali učiteljem, da bi se njihovi otroci lahko udeležili shoda National School Walkout, s katerim želijo opozoriti na problem streljanj v šolah. V opravičilu je med drugim zapisal, da je nasilje huda bolezen in da je shod »priložnost, da se učenci naučijo kaj o zgodovini, in sicer tako, da sami ustvarjajo zgodovino«.