Tim Bergling, švedski DJ in producent, ki je deloval pod psevdonimom Avicii, je danes umrl v mestu Muškat, Oman. Vzrok smrti po poročanju tujih tiskovnih agencij zaenkrat ni znan. »Z največjo žalostjo sporočamo, da nas je zapustil Tim Bergling, bolj znan pod psevdonimom Avicii,« so njegovi tiskovni predstavniki dejali v izjavi.

Našli so ga danes dopoldne po lokalnem času. Njegova družina je ob informaciji pretresena in prosi javnost za razumevanje. Dejali so še, da dogodka do nadaljnjega ne bodo komentirali.

V preteklosti je imel več zdravstvenih težav

Avicii je po poročanju BBC v preteklosti imel več zdravstvenih težav, med drugim vnetje trebušne slinavke, zaradi česar so mu leta 2014 odstranili žolčnik in slepič. Leta 2016 je naznanil upokojitev, delno tudi zaradi zdravstvenih težav. »Vem, da sem blagoslovljen, ker lahko potujem in nastopam po vsem svetu, a premalo mi ostane za življenje osebe za umetnikom,« je takrat dejal.

Kasneje se je vrnil v studie in lani izdal po sebi poimenovano novo ploščo. Ta si je le nekaj dni pred njegovo smrtjo prislužila Billboardovo nominacijo za najboljši album elektronske glasbe.

Po novici o njegovi smrti so se mu že poklonili številni glasbeniki.

Avicii je sodeloval s številnimi glasbeniki, med drugim Madonno in skupino Coldplay. Med njegovimi najbolj znanimi skladbami so Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love.