Na današnjem občnem zboru HDD Sij Acroni Jesenice bi klub, ki je pred dnevi osvojil naslov državnega prvaka, moral dobiti novega predsednika. A ga ni in za zdaj ostaja brez predsednika, medtem ko bo dosedanji začasno ostal le zakoniti zastopnik kluba.

Na zboru so sprejeli sklep, da 15. maja skliče nov občni zbor, do takrat bodo v sodelovanju z občino, pokrovitelji in lokalno skupnostjo skušali najti rešitev, ki bi pomenila nadaljevanje hokejske zgodbe na Jesenicah.

Dosedanji predsednik je poudaril, da s sedanjim načinom dela ne vidi več možnosti za razvoj, zato se je zahvalil vsem za dobro sodelovanje, dodal pa, da končuje svoje delo in ne namerava nadaljevati na tem mestu. To po njegovem mnenju ni bežanje pred odgovornostjo, a projekta ne želi pokopati in iti z glavo skozi zid.

»Decembra sem že prvič povedal, da ne mislim kandidirati. Iz prve amaterske sezone je projekt zrasel do profesionalne ravni. Proračun se je povečal od 100.000 evrov na 500.000. Glavni razlog je, da bi potrebovali več sredstev. Ekipa bi si zaslužila nadgradnjo, potrebovali bi več sredstev, ki jih ne moremo zagotoviti. Odločili smo se, da damo priložnost še komu. V štirih letih je bilo kar nekaj kandidatov ali govoric, danes se je pokazalo, da ni nikogar. Ne bežim pa od odgovornosti, ob izteku mandata bomo morali poiskati rešitve, da bomo ugotovili, da naš trud ni bil zaman,« je vzroke za odločitev pojasnil Pogačar.

Pogačar je vodenje kluba prevzel pred štirimi leti. Takrat je nastal nov jeseniški klub, potem ko je ugasnil prejšnji, HK Acroni Jesenice, ter je nekaj časa grozilo, da bo najbolj prepoznavna športna panoga v železarskem mestu celo ugasnila. A eno sezono so s premostitveno ekipo pomagali pri krovni hokejski zvezi, od sezone 2014/15 pa je bil na Jesenicah glavna gonilna sila članskega hokeja novi klub Sij Acroni Jesenice.

Klub je v zadnjih štirih sezonah trikrat osvojil domači naslov in še eno pokalno lovoriko, nazadnje sta dve zvezdici na Gorenjskem končali v zadnjih dveh sezonah, uspešno pa so zastavili tudi nastope v regionalnem tekmovanju, alpski ligi, z dvema polfinaloma.

Predsedniške volitve so bile glavna točka današnjega občnega zbora, kjer so obravnavali tudi finančno poročilo za preteklo sezono. Pogačar je v poročilu o preteklem delu poudaril težave, predvsem pri iskanju pokroviteljev, kadrovsko podhranjenost v klubu, pa tudi uspehe, dosežene v njegovem obdobju. Podal je tudi številke finančnega poslovanja leta 2017, ko je imel klub 639.522 evrov prihodkov in 635.386 evrov odhodkov, tako da je leto po plačilu davka končal s 3729 evri čistega dobička.

Na zbor so povabili tudi predsednika hokejske zveze Matjaža Rakovca, ki tega začasnega brezvladja ne vidi tragično: »Hokej se bo igral na Jesenicah, je pa to priznanje in dokaz, kako težko je delati, da se klub pripelje 'z nule' na zemljevid Slovenije. A nihče ne upa stopiti na sedež zdajšnje uprave. Vsi bomo pomagali do rešitve, da dvignemo hokej na Jesenicah.«