Veliko novega sicer niso prinesli, saj je Comey veliko gradiva uporabil že v svoji nedavno objavljeni knjigi Višja zvestoba. Novo je med drugim to, da naj bi mu Trump izrazil dvom v zdravo pamet svojega svetovalca za nacionalno varnost generala Michaela Flynna. Pa tudi to, da naj bi mu Trump povedal, da mu je ruski kolega Vladimir Putin toplo priporočil ruske prostitutke.

Comey se ni upiral objavi zapiskov, ki jih je že lani pregledal posebni tožilec za preiskavo ruske afere Robert Mueller. Dejal je, da se strinja z objavo in naj si ljudje potem ustvarijo mnenje, kdo laže in kdo govori resnico. Trump je Comeyja odpustil, ker ni hotel končati preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve, še posebej dela preiskave, ki je zadeval Flynna.

Trump je odpustitev najprej utemeljil s Comeyjevim grdim obnašanjem do Hillary Clinton med preiskavo uporabe zasebnega strežnika elektronske pošte, nato je javno priznal, da ga je odpustil zaradi ruske afere in se potem s tem tudi pohvalil ruskemu zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu v Ovalni pisarni. Pred dnevi je Trump sicer spet tvitnil, da Comeyja ni odpustil zaradi ruske preiskave in na televizijah sprožil objave svoje prejšnje izjave, ki govori nasprotno.