Pri Philadelphii je kamerunski center Joel Embiid prav tako dosegel 23 točk, Hrvat Dario Šarić je ob sedmih skokih prispeval dve manj, prav tako tudi Italijan Marco Belinelli, 19 točk, 12 skokov in sedem podaj pa je dodal avstralski organizator igre Ben Simmons. Philadelphia v zmagah vodi z 2:1, ekipi pa igrata na štiri zmage.

Na tej tekmi je bila ključna zadnja četrtina, ki so jo 76ers dobili s kar 32:14. Junak tekme je bil Embiid, ki se je vrnil po desetih tekmah odsotnosti. Zaigral je z obrazno masko, s katero je imel kar nekaj težav, a jih je prebrodil z odliko.

mi

»Bilo je res nadležno igrati z masko in očali. Ampak to je bil edini način, da lahko zaigram. Moral sem se pač sprijazniti s tem in sem tudi se,« je po tekmi dejal Embiid. Njegovo igro je opazil tudi Heatov Justise Winslow, z 19 točkami drugi strelec Miamija.

»Zagotovo je vse skupaj videti drugače, ko imaš spet v ekipi igralca All-Star. To zagotovo spremeni vse skupaj,« je dejal Winslow o igri kamerunskega centra. Naslednja tekma bo že v soboto, znova v Miamiju.

V zahodni konferenci pa so si New Orleans Pelicans in Golden State Warriors priigrali že vodstvo s 3:0. Pelikani so s 119:102 ugnali Portland Trail Blazers, bojevniki pa so v gosteh s 110:97 odpravili San Antonio Spurs.

Slednjega je vodil pomočnik trenerja Ettore Messina, saj je glavni strateg Gregg Popovich ostal doma z družino po smrti žene Erin, ki se je dolgo borila z boleznijo. Ostroge pa tudi tokrat niso bile kos gostom, ki so dobili prav vse četrtine.

Kevin Durant s 26 točkami, devetimi skoki in šestimi podajami ter Klay Thompson z 19 točkami sta bila prva moža Golden Stata, LaMarcus Aldridge pa je z 18 točkami in desetimi skoki prednjačil pri San Antoniu.

New Orleans pa je do tretje zmage proti Portlandu prišel s pomočjo Nikole Mirotića in Anthonyja Davisa. Prvi je 30 točkam dodal osem skokov, drugi pa 28 točkam 11 skokov. Pri Portlandu so bili najbolj razpoloženi CJ McCollum z 22 točkami, Al-Farouq Aminu z 21 in Damian Lillard z 20 točkami.