Na prvi tekmi tega četrtfinalnega niza je Panathianikos ponižal Real in ga premagal s 95:67. Danes so bili Grki spet gostitelji, tekma pa se ni odvila po njihovih željah. Gostje so se po šoku hitro pobrali, v zadnjem delu povedli in prednost obdržali do konca. Razlika je bila sicer majhna, ko pa je Luka Dončić minuto pred koncem s prostima metoma povišal na 86:80, je bila praktično odločena. Grki so sicer poskušali s prekrški še priti blizu, a je imel mladi slovenski zvezdnik mirne roke in živce, zadel še tri proste mete do konca tekme in zagotovil svoji ekipi vsaj še dva obračuna doma.

Dončić je tekmo končal pri osmih točkah, dodal pa je še pet skokov in štiri podaje; Anthony Randolph je zbral štiri točke in pet skokov za Real, pri katerem se je najbolj izkazal Felipe Reyes z 20 točkami. Serija se zdaj seli v Madrid, kjer bo tretja tekma 25. aprila, četrta pa 27. aprila.

Na drugem četrtfinalu sta v Moskvi CSKA in Himki odigrala drugo tekmo na terenu prve ekipe, tako kot na prvi (98:95) pa so bili boljši gostitelji, ki so danes zmagali z 89:84 ter si pripravili dobro izhodišče za napredovanje.

V petek bodo druge tekme četrtfinala dokončali še preostali štirje udeleženci končnice. Fenerbahče Istanbul bo še enkrat gostil Baskonio Vitorio, prva tekma se je končala z 82:73, Olympiacos Pirej pa se bo skušal oddolžiti Žalgirisu Kaunasu Bena Udriha, ki je na prvi tekmi zmagal po podaljšku s 87:78