Sneg in mraz sta v zaključku februarja poskrbela, da so bile od petih tekem 19. kroga odigrane le tri. Maribor je tedaj remiziral z Aluminijem (0:0), Ankaran je premagal Triglav (2:0), Olimpija pa Celje (2:1). Zaradi natrpanega prvoligaškega urnika sta se velenjski Rudar in Domžale pomerila v začetku aprila, krog pa se je dokončno sklenil komaj v sredo, ko je Krško z 1:0 slavilo zmago nad razglašeno Gorico.

Glede na to, da so Domžalčani najboljša napadalna ekipa lige, knapi pa pod trenerjem Marijanom Pušnikom neradi igrajo zaprto, ne preseneča, da so največ golov videli prav obiskovalci obračuna na stadionu Ob jezeru. Kar pet jih je padlo, zmaga s 4:1 pa je na koncu pripadla gostom. Na tekmi je eno najboljših predstav v letošnji sezoni prikazal Agim Ibraimi in si zanjo prislužil naziv igralca kroga.

Makedonski vezist je dosegel polovico zadetkov svoje ekipe, prava mojstrovina pa je bil njegov prvi za vodstvo z 1:0, ko je že v tretji minuti tekme s prostega strela z oddaljenosti nekaj več kot 25 metrov premagal domačega vratarja Marka Pridigarja.

Ibraimiju so po spodleteli epizodi pri kazahstanski Astani novo priložnost lanskega septembra sicer ponudili prav v klubu ob Kamniški Bistrici, vse odtlej pa jim 29-letnik za izkazano zaupanje vrača z obrestmi. Odkar je 4. novembra v slovenskem prvenstvu debitiral v rumenem dresu, so Domžale še neporažene. Ob gol razliki 30:5 so na trinajstih tekmah nanizale kar 12 zmag in v boju za naslov državnega prvaka Olimpiji in Mariboru predstavljajo vse resnejšo nevarnost.

Ibraimi je po dodeljenih desetih točkah Dnevnikove žirije skočil na peto mesto in tako iz najboljše peterice izrinil napadalca Maribora Jasmina Mešanovića. Na račun doseženega gola proti Celjanom je tokrat na drugem mestu pristal portugalski vezist pri Olimpiji Ricardo Alves, izvrstne obrambe v Ljudskem vrtu proti Mariboru pa so tretje mesto prinesle vratarju Aluminija Matiji Kovačiću.

Poleg 25-letnega nogometaša iz Varaždina se je med petimi najboljšimi posamezniki 19. kroga znašel tudi njegov rojak Josip Balić, ki je proti Gorici dosegel svoj premierni prvoligaški zadetek v dresu Krškega. Točko je osvojil tudi Ibraimijev soigralec Lovro Bizjak, ki je bil za najboljšega nogometaša izglasovan v 27. krogu.