Poleg družbe Netflix je odlične poslovne rezultate objavila tudi investicijska banka Goldman Sachs. V preteklem četrtletju so imeli kar 6,95 dolarja dobička na delnico, medtem ko je trg pričakoval zgolj 5,56 dolarja dobička na delnico. Prihodki so dosegli 10,4 milijarde dolarjev (pričakovanja 8,75 milijarde USD), kar pomeni 25-odstotno rast glede na enako obdobje lani. Od tega je banki 2,8 milijarde prinesla divizija investicijskega bančništva (pričakovano 2,2 milijarde USD), 4,4 milijarde pa divizija trgovanja. Krepko rast prihodkov so dosegli v diviziji investiranja in kreditiranja, kjer so ustvarili kar 2,1 milijarde dolarjev prihodkov oziroma kar 43 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Navkljub odličnim rezultatom se cena delnic ni močneje odzvala.

Politično trenje med ZDA in Rusijo se še naprej stopnjuje. Nov znak, da pomiritve ni na obzorju, je tudi opazna krepitev cen aluminija. V torek so se cene aluminija dvignile na nov sedemletni vrh. Za tono je bilo potrebno po kar petodstotnem skoku cene odšteti 2400 ameriških dolarjev. Tarife oziroma gospodarske sankcije, s katerimi želijo ZDA kaznovati Rusijo za njene vojaške posege v nekaterih državah, imajo v zadnjih dneh močan vpliv tudi na vrednost nekaterih večjih ruskih družb, ki so izgubile tudi po 20 odstotkov vrednosti.

Med vidnejšimi družbami, ki se ukvarjajo s proizvodnjo aluminija, so v sredo poročali poslovne rezultate pri ameriškem gigantu Alcoa (AA US). V prvem letošnjem četrtletju so v družbi imeli 0,77 dolarja dobička na delnico (pričakovano 0,60), prihodki pa so dosegli 3,1 milijarde dolarjev, kar je bilo izenačeno s pričakovanji analitikov. Prihodki so se s tem na letni ravni okrepili za 16,4 odstotka. V izjavi za javnost je vodstvo povedalo, da bodo prodajo, ki je bila v preteklosti usmerjena proti ruski družbi Rusal, preusmerili na druge trge in s tem poskusili nadomestiti upad ruskega povpraševanja. Hkrati je izvršni direktor Alcoe povedal, da že letos na trgih pričakujejo opaznejše pomanjkanje aluminija in s tem nove dvige cen te kovine. Pri Alcoi zaradi tega sicer ostajajo optimistični glede prihodnjega poslovanja. Po objavi podatkov se je cena delnic v zunajrednem delu trgovanja dvignila za 4,6 odstotka, potem ko so delnice že v rednem delu trgovanja pridobile štiri odstotke. Skupno se je cena delnic družbe Alcoa v zadnjem mesecu dni okrepila za 23 odstotkov.