Pravo teniško klasiko sta v osmini finala turnirja serije masters 1000 v Monte Carlu v sedmem medsebojnem dvoboju odigrala Novak Đoković in Dominic Thiem. S 6:7 (2), 6:2, 6:3 je bil uspešnejši Avstrijec, ki je dobil drugi medsebojni dvoboj ter dokazal, da je na peščeni podlagi ta čas boljši od Srba. V dvoboju je bilo mogoče v uri in pol videti veliko preobratov, nato pa je Thiem dvignil tempo, ki mu Đoković ni mogel več slediti.

Đoković je v prvem nizu zaostajal z 2:5, rešil tri zaključne žogice, ob prvem odvzemu servisa Avstrijcu pa je eksplodiral kot v trofejnih časih. Ker je bil Đoković v ključnih trenutkih prvega niza bolj zbran, je kazalo, da bo na turnirju, ki ga je doslej osvojil dvakrat, zlomil odpor dvakratnega polfinalista Rolanda Garrosa. A ga ni. Đokovićeva pripravljenost trenutno ni na ravni, da bi lahko premagoval največje mojstre peščene podlage. Je pa Srb, ki je trenutno na svetovni lestvici 13., v Monte Carlu opozoril teniško javnost, da se vrača na sceno, da je znova lačen zmag, da sodeluje s trenerjem Marijanom Vajdo. Tekmeci imajo razlog, da se ga bojijo. Predvsem, če bo svojo igro izboljšal do ravni, ko se bo lahko kosal s teniškimi velemojstri. »Največja sprememba v moji igri je, da sem spremenil nastavitve loparja. Ne pričakujem, da bom čez noč začutil žogico kot v najboljših časih. Moram biti potrpežljiv. Kot je bil Roger Federer, ko se je odločil za takšen korak,« verjame vase Novak Đoković.

Današnjega sanjskega dvoboja med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom, ki je danes v uri in 20 minutah s 6:3, 6:2 nadigral Rusa Karena Hačanova, torej ne bo. Kljub temu bo moral Španec pokazati vse svoje mojstrstvo, da bo strl izjemnega Avstrijca, ki mu je doslej dvakrat vzel skalp na pesku, nazadnje lani v Rimu. Danes se obeta še ena četrtfinalna poslastica, in sicer med Grigorjem Dimitrovom in Davidom Goffinom. Bolgar sicer vodi v medsebojnih dvobojih s 6:1, dobil je tudi njun najprestižnejši dvoboj lani v finalu sklepnega mastersa najboljše osmerice. Nihče pa ne dvomi, da lahko Goffin na peščeni podlagi preseneti Dimitrova. Med najboljšo osmerico se je uvrstil tudi Marin Čilić, ki mu je Miloš Raonić zaradi poškodbe dvoboj predal. Hrvat je torej brez boja zaslužil dodatnih 56.000 evrov ter si prislužil najmanj 180 točk na svetovni lestvici, kolikor jih dobi vsaj četrtfinalist.

Izmed slovenskih teniških igralcev je Blaž Rola na Floridi danes ponoči izpadel med dvojicami. Ptujčan in Srb Miomir Kecmanović sta morala s 3:6, 3:6 priznati premoč Urugvajcu Martinu Cuevasu in Bolivijcu Hugu Dellienu.