Domžalski nogometaši že skoraj pol leta ne poznajo poraza v prvi slovenski nogometni ligi. Potem ko so serijo enajstih zaporednih zmag sklenili z remijem v Stožicah proti Olimpiji, so se na zmagovito pot vrnili v zaostali tekmi 20. kroga, ko so na domačem igrišču z 1:0 ugnali Celjane.

Domžalčani so nazadnje klonili 28. oktobra lani, ko jih je v športnem parku ugnal prvak Maribor. Pokalne zmagovalce minule sezone je danes proti Celju z edinim golom na tekmi v 76. minuti rešil Shamar Nicholson, ki je dosegel prvenec v rumenem dresu. Nicholson je sploh prvi jamajški nogometaš, ki je dosegel zadetek v slovenski ligi. Domžale so se z novo zmago približale drugouvrščenemu Mariboru na dve točki zaostanka, Olimpija pa ima prednost sedmih točk. Vodilni dvojec bo v zadnji četrtini prvenstva gostoval ob Kamniški Bistrici, kar bi lahko odločilno vplivalo na razplet pri vrhu. »Dobra in gledljiva tekma z obeh strani. Težko smo prebijali celjsko moštvo, ki je bilo disciplinirano. Držali so nas daleč od gola, a smo bili potrpežljivi. Vedeli smo, da bo odločil en zadetek. Na srečo smo ga zabili,« je dvoboj ocenil domžalski trener Simon Rožman. Celjski strateg Dušan Kosič je dodal: »Odigrali smo čvrsto brez izrazitih priložnosti. Odločale so malenkosti. Lahko bi zmagali, a smo ostali praznih rok.«

Goričani se še vedno niso pobrali po visokem porazu proti Mariboru, ki je zabil šest golov. Varovanci Mirana Srebrniča so v zaostali tekmi 19. kroga gostovali v Krškem in izgubili po odločilnem golu Josipa Balića. Ko je že kazalo na remi brez golov, so Krčani izvedli zmagoviti kot, gostujoči vratar Grega Sorčan je žogo nespretno odbil le do Balića, ki je zadel za tri točke. Primorci so od 66. minute igrali brez izključenega Matije Škarabota in le enkrat streljali v okvir posavskih vrat.