A to ni vse, Janković je tudi človek s srcem na pravem mestu. Včasih mu sicer očitajo nezakonito poslovanje, prikrivanje dobička, izmikanje plačevanju podizvajalcev ali celo zahtevanje spolnih uslug v zameno za redno zaposlitev. A ne pozabimo, da je vseeno oseba, ki govori o pravičnosti in torej tudi verjame vanjo.

Pred leti je ob prazniku dela na Rožniku razlagal, da je bilo na svetu lepše, ko še ni bilo kapitalizma, ki bi ga lahko spet odpravili, ta teden pa se je ponovno izkazal. Z nekega obrobnega »domoljubnega« inštituta z belogardističnimi težnjami so zahtevali prepoved koncerta Svetlane Makarovič Nosil bom rdečo zvezdo, ki bo v poklon borcem NOB potekal na Kongresnem trgu. Janković jih je, kot se za vsaj približno demokratičnega politika tako ali tako spodobi, ostro zavrnil. Z dolgim pismom, ki se je znašlo tudi na družbenih omrežjih. Če strnemo zapisano – Ljubljana si ne dovoli takšnega ustrahovanja in koncert bo. A to kabinetu ni zadostovalo, saj so dodali, da gre pri ustrahovalcih za ljudi »z iluzijo moči, ki hočejo z grožnjami uravnavati svet po svoji podobi«.

Pričakovali bi, da bi ob slednjem opisu še najmanj občutljivim za moralo politikov postalo vsaj malce nerodno, a ni bilo tako. Koga brigajo goljufije in spolno nadlegovanje, če govoriš prave stvari. Bravo, gospod župan, smo vzklikali, ta vam je res uspela – a to ve že sam, uspe mu tako ali tako vse, česar se loti.

N.N.