V petek, 20. aprila ob 16.20 uri, bodo na Kongresnem trgu v Ljubljani ponovno protestirali proti škodljivim represivnim politikam na področju konoplje in kanabisa, ki z njo povezane probleme zgolj poglabljajo namesto, da bi jih reševale. Shod služi predstavitvi strokovnih in političnih argumentov za odpravo prohibicije konoplje, sporočajo organizatorji.

»Na ŠOU v Ljubljani pozivamo zakonodajalce, da upoštevajo glas ljudstva in začnejo besede spreminjati v dejanja. Naj se ne ustavi samo pri medicinski konoplji, ampak se primerno uredi tudi področje rekreativne uporabe,« je povedal vodja projekta Marihuana marš Gašper Sovdat.

Na stojnicah se bodo predstavljale nevladne in politične organizacije, ki podpirajo legalizacijo, ter drugi, ki se na različnih področjih ukvarjajo s konopljo in kanabisom ter delajo v smeri družbenega napredka. Obiskovalci bodo lahko na Kongresnem trgu tudi izrazili svoj glas ZA legalizacijo, se na stojnicah spoznali s predstavniki organizacij s področja konoplje, posedeli ali pa sodelovali v posebej pripravljenih umetniško-rekreacijskih kotičkih.

Letos bo na Marihuana maršu tudi poseben gost iz Združenih držav Amerike - Alex Rogers, lastnik klinike medicinskega kanabisa v Oregonu (Ashland Alternative Health in Northwest Alternative Health) in organizator ICBC – International cannabis business conference, ki je prejšnji teden potekala v Berlinu.

Za glasbeno spremljavo bodo poskrbeli: Dubtafari Sound, Adi Smolar, Zero6teen, Drill, Emkej, Roots in Session in Koala Voice.