Toronto je na domačem parketu premagal Washington s 130:119, Boston je bil boljši Milwaukeeja s 120:106, medtem ko je zasedba iz New Orleansa še drugič v gosteh ukanila Portland s 111:102.

Toronto je na domačem parketu premagal Washington s 130:119, Boston je bil boljši od Milwaukeeja s 120:106, medtem ko je zasedba iz New Orleansa še drugič v gosteh ukanila Portland s 111:102.

V Torontu je blestel DeMar DeRozan, ki je tekmecem nasul kar 37 točk, kar je njegov najboljši strelski izkupiček v končnici. Kanadska ekipa, ki je v vzhodni konferenci osvojila prvo mesto v rednem delu sezone, je temelje za drugo zmago postavila že v prvi polovici tekme, ko si je priigrala 18 točk prednosti (76:58), v zadnjih dveh četrtinah pa je navkljub nekoliko boljši predstavi zasedbe iz ameriške prestolnice zadržala velik točkovni kapital in dosegla drugo zmago. Pri gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit prvi zvezdnik John Wall z 29 točkami in devetimi podajami.

V Bostonu so pred tekmo potrdili, da do konca sezone ne bodo mogli računati na svojega prvega organizatorja igre Kyrieja Irvinga, navzlic temu pa so dobili še drugo medsebojno tekmo proti Milwaukeeju. Osrednji osebnosti dvoboja sta bila pri gostiteljih Jaylen Brown, pri gostih Giannis Antetokounmpo, ki sta dosegla po 30 točk. Poleg Browna se je pri gostiteljih izkazal še Terry Rozier s 23 točkami in osmimi asistencami, kar šest domačih igralec pa je doseglo več kot deset točk. Pri gostih se je poleg izjemnega grškega košarkarja Antetokounmpa, ki je 30 točkam dodal še devet skokov in osem podaj, izkazal tudi Khris Middleton s 25 točkami.

New Orleans je še v drugo ukanil Portland, osrednja osebnost dvoboja pa je bil Jrue Holiday, ki je gostiteljem nasul 33 točk, prvi zvezdnik Anthony Davis je dosegel 22 točk. Tekma v Portlandu je bila izjemno trda in negotova, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj preudarni gosti iz Louisiane, ki bodo naslednji dve tekmi igrali na domačem igrišču.

Miami, kjer igra slovenski košarkar Goran Dragić, bo v noči na petek gostil Philadelphio, po dveh tekmah pa je izid v zmagah neodločen 1:1.