Real je bil tokrat povsem brez možnosti proti razpoloženim Grkom, ki so na svojem igrišču v atenski olimpijski dvorani pred več kot 18.000 gledalci zagospodarili že od prve minute naprej. Že po nekaj akcijah je bilo na semaforju 20:2 za domače, varovanci Pabla Lasa pa so se mučili v vseh četrtinah. Madridsko moštvo, ki je igralo tudi z zvezdnikoma slovenske reprezentance Luko Dončičem in Anthonyjem Randolphom, je delalo napake predvsem v obrambi, prav tako pa je bil slab met iz igre.

Grki so prvo četrtino dobili s 26:13, drugo z 20:17, tretjo s kar 31:14, zadnjo pa malo popustili in s 23:18 so bili boljši gostje, ki pa so imeli prevelik zaostanek že z začetka tekme. Mike James je za Panathinaikos dosegel 24 točk, razpoložen pa je bil tudi Nick Calathes, ki je ob 11 točkah dosegel tudi rekord evrolige v številu asistenc, saj jih je podelil kar 16.

Tekmo je sodil tudi slovenski sodnik Damir Javor, ki je ob tem na igrišču videl 11 točk Randolpha in deset Dončiča, prvi strelec Reala je bil z 12 točkami Trey Thompkins. Ekipi se bosta spet pomerili že čez dva dneva, znova bo gostitelj Panathinaikos.

V sredo bosta na sporedu še drugi tekmi četrtfinala med Fenerbahčejem iz Istanbula in Baskonio Vitorio ter pirejskim Olympiacosom in Žalgirisom iz Kaunasa Bena Udriha.