Potem ko so si košarkarji Olimpije pred tednom dni v ligi za prvaka proti Šenčurju privoščili drugi poraz, so se v nedeljo vrnili v zmagovalne tirnice, ko so na kolena spravili Ilirijo. Danes čaka Ljubljančane v 9. krogu dvoboj s Šentjurjem, ki po sobotnem čudežu proti Heliosu, ko je zmagovalca z zadetim metom s sredine igrišča ob zvoku sirene odločil Marko Popadić, še ohranja upe na četrto mesto in s tem preboj v polfinale.

Naloga za moštvo trenerja Jakše Vulića bo vse prej kot lahka, saj bi morali za napredovanje ujeti odlično formo in nanizati nekaj zaporednih zmag, začenši danes proti Olimpiji v Tivoliju. Čeprav so Ljubljančani v ligi za prvaka že pokazali, da so lahko ob napačnem pristopu še kako ranljivi, bodo to pot imeli dodaten razlog za maksimalno osredotočenost. Z zmago bi si namreč zagotovili odlično popotnico za ključni teden v boju za prvo mesto v ligi za prvaka, ko jih čakata gostovanji pri Krki in Primorski, vmes pa še domač obračun proti Heliosu.

»Šentjur je v drugem delu sezone pokazal, da zna tudi proti boljšim ekipam odigrati dobre tekme. V obračun moramo kreniti zbrano in ponoviti dobre zadeve, ki smo jih prikazali proti Iliriji,« opozarja Zoran Martić, medtem ko Jakša Vulić izpostavlja utrujenost njegovih igralcev zaradi napornega ritma tekem. »Čaka nas obračun proti ekipi, ki je prvi favorit državnega prvenstva. Smo v ritmu dveh tekem na teden, ki je za naše moštvo zelo zahteven, saj pravega časa za regeneracijo ni. Ne dvomim, da bodo moji košarkarji tudi tokrat deli vse od sebe. Če želimo biti enakopraven nasprotnik, moramo kontrolirati napadalno igro Ljubljančanov in skok v napadu.«

Potem ko je Primorska v soboto ugnala Krko in tako poskrbela za dodatno napetost v boju za prvo mesto, jo tokrat čaka gostovanje pri Šenčurju. Novomeščane v Domžalah pričakuje Helios, medtem ko pri Iliriji trener Saša Dončić znova nima sreče s poškodbami svojih košarkarjev. Proti Olimpiji so se resda vrnili Žan Mark Šiško, Ljubomir Mladenovski in Jasmin Hukić, a je do konca sezone izgubljen Stipe Modrić, ki v zadnjem obdobju igral v odlični formi, proti Rogaški pa je vprašljiv tudi nastop Luke Vončine.

Liga Nova KBM, za prvaka, 9. krog, danes ob 17. uri: Olimpija – Šentjur, ob 18. uri: Šenčur – Primorska, ob 19. uri: Rogaška – Ilirija, Helios – Krka.

Liga Nova KBM, za obstanek, 8. krog, danes ob 19. uri: Hopsi – Podčetrtek, Celje – Zlatorog, ob 19.30: LTH Castings – Sežana.