Polovica prvoligašev v slovenski nogometni ligi bo danes in prihodnji teden odigrala zaostale tekme, ki so v začetku spomladanskega dela odpadle zaradi zimskih razmer. Domžalčani in Celjani bodo danes ob 16. uri odigrali tekmo 20. kroga, dve uri kasneje bodo Krčani in Goričani sklenili 19. krog.

DOMŽALE – CELJEdanes ob 16. uri, sodnik: Ponis

Potem ko so Domžalčani v zadnjih minutah derbija z Olimpijo izvlekli točko, bi z zmago proti Celju povečali pritisk na vodilni dvojec. Tako Olimpija kot Maribor bosta do konca sezone gostovala ob Kamniški Bistrici, kjer bi se lahko lomilo prvenstvo. Domžale so v vzponu, saj od konca oktobra ne poznajo poraza. Z atraktivno igro so postale pravi hit spomladanskega dela prvenstva, a vse kaže, da se zaradi slabšega jesenskega izkupička ne bodo mogle vmešati v igro za naslov prvaka. Celjani so se po izpadu iz polfinala pokala proti Olimpiji hitro pobrali in s petimi goli odpravili Krško. Igralci so osvojili napadalen sistem trenerja Dušana Kosiča, ki prinaša rezultate. Naporen teden bodo celjski nogometaši sklenili v nedeljo, ko bodo za prvenstvene točke gostili Olimpijo.

Verjetni postavi – Domžale: Mulalić, Širok, Dobrovoljc, Klemenčič, Melnjak, Husmani, Ibraimi, Ibričić, Vetrih, Hodžić, Bizjak. Celje: Jurhar, Andrejašič, Stojinović, Džinić, Brecl, Pišek, Cvek, Požeg Vancaš, Pungaršek, Lupeta, Vizinger. Naš namig: 1.

KRŠKO – GORICAdanes ob 18. uri, sodnik: Bukovec

Krško in Gorica bi se morala pomeriti že v uvodu v nogometno pomlad, naključje je hotelo, da bo prestavljena tekma odigrana točno četrtino sezone pozneje. To pomeni, da sta se v prejšnjem krogu pomerila z istima tekmecema kot takrat – Krčani s Celjem, Gorica z Mariborom. A z zelo drugačnima uspehoma. Krško je s predhodnikom Alena Ščulca in sedanjim pomočnikom Radovanom Karanovićem v zadnjem jesenskem krogu Celje premagalo s 3:1 in zaustavilo serijo treh novembrskih porazov brez doseženega zadetka. Gorica se je iz Maribora vrnila z zamero sodniku Kajtazoviću, a z »znosnim« porazom z 2:1. V nedeljo jim isti sodnik ni mogel »vrniti«, saj so bili obupni, podoben pa je tudi opis poloma, ki so ga Krčani doživeli v Celju. Popotnici na prestavljeno tekmo sta torej zelo neprijetni, nespodbudno je tudi izhodišče proti zadnji četrtini prvenstva, saj sta ekipi nekako obsojeni na »životarjenje« na sredini lestvice – Krško je razmeroma varno pred bojem za obstanek, Gorica predaleč od Evrope.

Verjetni postavi – Krško: Zalokar, Gorenc, Ejup, Kulinitš, Krajcer, Da Silva, Volarič, Balić, Šturm, Vekić, Škrbić. Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Humar, Grudina, Džuzdanović, Marinič, Osuji, Filipović. Naš namig: 1.