Radodarni gost, ki so ga opisali zgolj kot »Mike, ki je bil na obisku iz Seattla«, je po izdaji računa v višini 759 dolarjev temu najprej pridal 300 dolarjev napitnine. Nato se je odpravil v kuhinjo in vsakemu od 17 tam zaposlenih dal še 100 dolarjev.

Restavracija, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico, je novico o dogodku s fotografijo zadovoljnega obiskovalca najprej delila na instagramu. Kot je nato v ponedeljek za časnik Chicago Tribune dejal vodja restavracije Jon Leopold, je bilo čudovito, da je nekdo izkazal tolikšno mero zadovoljstva.

»Ne gre samo za denar, temveč tudi za čas, ki ga je preživel z zaposlenimi v kuhinji, ki jim je povedal, kako čudovit je bil obrok in kako pomembno je, da počnejo, kar počnejo,« je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Boka se označuje kot restavracija, ki streže sezonske ameriške jedi. Nominirana je za prestižno ameriško kulinarično nagrado James Beard, dobitnika katere bodo razglasili 7. maja.