Nobenega dvoma ni, da bodo v finalu v vlogi velikega favorita za končno zmago odbojkarji ACH Volleyja. Ljubljančani, ki beležijo eno najbolj dominantnih sezon, naskakujejo že svoj 15. naslov najboljšega v državi. V finale so se prebili neporaženi, edini, a zato boleč spodrsljaj pa se jim je primeril le v srednjeevropski ligi, kjer jih je v finalu nepričakovano premagal prav današnji tekmec Calcit.

Če se je ACH Volley v finale uvrstil brez izgubljenega niza, so imeli težje delo Kamničani. V polfinalu so s Salonitom Anhovo odigrali tri tekme, od tega zadnji dve minulo soboto in nedeljo. To seveda pomeni, da bodo imeli manj kot 48 ur časa za regeneracijo in pripravo na tekmo. »To, da bo imel ACH Volley dan počitka več in da ima daljšo klop, ne spremeni dejstva, da bomo v tekmo vstopili v pričakovanju zmage. Dejstvo je, da so Ljubljančani tudi tokrat v vlogi favorita, a se ne bomo predali. Če nič drugega, jim bom skušali čim bolj zagreniti pot do morebitnega novega naslova,« napoveduje libero Calcita Klemen Hribar.

»Tega naslova si zelo želimo in zavedamo se, da je treba trikrat premagati nasprotno ekipo, kar pa ni enostavno. Zdaj se vse začenja znova in prejšnje zmage ne štejejo več. Vsak član ekipe bo moral prikazati stoodstotno motivacijo in borbenost, če želimo ponovno osvojiti naslov prvaka,« pa pred začetkom finala pravi trener ACH Volleyja Zoran Kedačič

Kako zelo »cenjena« je odbojka v Ljubljani, sicer dovolj zgovorno priča dejstvo, da bi moral biti prvi dvoboj finala prvotno odigran jutri, vendar je bil zaradi tekme košarkarskega prvenstva med Petrolom Olimpijo in Šentjurjem v dvorani Tivoli prestavljen na dan prej.