Ni manjkalo veliko, pa bi v slovenskem košarkarskem prvenstvu drugi krog zapored imeli posameznika, ki bi mu uspel trojni dvojček. Med tednom je Marko Jošilo pri zmagi Krke proti Šentjurju v statistiko vpisal 17 točk, 15 skokov in 13 asistenc, v nedeljo pa je bil v 8. krogu vsestransko razpoložen Olimpijin Gregor Hrovat. Slovenski reprezentant je znan kot igralec, ki na parketu počne vse. Je raznovrsten v napadu, ob tem pa izredno požrtvovalen tudi v obrambi. K zmagi Ljubljančanov proti Iliriji je prispeval 19 točk, po osem skokov in asistenc ter štiri ukradene žoge. S statističnim indeksom 30 si je tako zagotovil tudi naziv Dnevnikov igralec kroga.

Triindvajsetletni Gregor Hrovat v zmajevem gnezdu preživlja že četrto leto, kar je pri Olimpiji tudi zavoljo razmer, ki so vladale v bližnji preteklosti, izjemna redkost. Koprčan iz sezone v sezono napreduje in je bil v lanski sezoni eden najbolj zasluženih igralcev, da so Ljubljančani po osmih letih znova prišli do naslova državnega prvaka. Če bo dosežek želel ponoviti tudi letos, je jasno, da bo moral imeti trener Zoran Martić v zasedbi Hrovata v nedeljski izvedbi. Olimpijina številka 15 se je sicer na začetku letošnje sezone znašla v manjši krizi, a je Martić ob prihodu očitno potegnil pravilno potezo, ko mu je vzel vlogo kapetana in jo dodelil Domnu Lorbku. Od tistega trenutka je namreč Hrovat lažje zadihal in na parketu deloval precej bolj sproščeno, kar se je odrazilo tudi na boljših predstavah.

V tokratnem izboru Dnevnikovega igralca kroga je na drugem mestu znova pristal Marijan Čakarun iz Primorske, ki je k zmagi svojega moštva proti Krki prispeval 19 točk, 10 skokov in pet asistenc. Tretji je bil Ivan Batur (zmaga Rogaške proti Šenčurju, 20 točk, pet skokov, štiri asistence), četrti Jan Rebec (poraz Šenčurja proti Rogaški, 24 točk, šest skokov, pet asistenc) in peti Miloš Pešić (zmaga Šentjurja proti Heliosu, 18 točk in šest skokov).