Lovro Bizjak se je v letošnjem letu izkazal kot ena najpomembnejših okrepitev domžalskih nogometašev. Ko je nastopal za Aluminij in v sezoni 2015/16 postal vodilni strelec med drugoligaši, se zanj nista zanimala niti Olimpija niti Maribor, ampak so ga šele poleti lani odkrile Domžale. V koledarskem letu 2018 je Bizjak potrdil sloves klasičnega napadalca z izostrenim občutkom za doseganje zadetkov, saj v spomladanskem delu prvenstva v povprečju zabija gol na tekmo.

Minulo soboto je v sodnikovem podaljšku zagrenil življenje tudi Olimpiji. Bizjak je vodilnemu moštvu lige po iznajdljivem strelu z glavo odščipnil dve točki in po izboru Dnevnikove žirije postal igralec 27. kroga. V skupnem seštevku sta pred njim le še Abass Issah in Marcos Tavares, zato je Bizjak postal resen kandidat za naziv najboljšega nogometaša sezone. Mozirjan je pri 24 letih največji preskok v karieri dosegel ravno v rumenem domžalskem dresu. Z višino 1,84 metra se odlično znajde v igri na kontakt, zato postaja strah in trepet nasprotnikovih branilcev. Z Domžalami je podpisal pogodbo do leta 2020, zato se klubu v primeru prodaje v tujino obeta visoka odškodnina. V letošnji sezoni je vseh enajst zadetkov dosegel iz igre, medtem ko njegovi konkurenti v tekmi za naziv kralja strelcev zabijajo tudi iz enajstmetrovk. Avgusta lani je zaslovel na evropskem prizorišču in v kvalifikacijah za evropsko ligo prispeval odločilni gol proti Freiburgu, ki so ga Domžale senzacionalno izločile.

Dnevnikova žirija je Bizjaku za predstavo v minulem krogu namenila dve točki več od mariborskega napadalca Jana Mlakarja, ki se je razživel v Novi Gorici, kjer so vijolični dosegli pol ducata golov. Na tretje mesto se je uvrstil celjski vezist Rudi Požeg Vancaš, točke pa sta osvojila še Luka Zahović (Maribor) in Edin Šehić (Rudar). V prvi ligi bosta jutri na sporedu zaostali tekmi Domžale – Celje in Krško – Gorica.